Fashion.bg » Мода и красота » Здраве

Здраве

Специалистите със съвети как да се предпазим от рак

Специалистите със съвети как да се предпазим от рак

Досега не е създадено надеждно средство за борба с онкологичните заболявания. Единственият сигурен начин да се спасим от тях е да сведем до минимум възможността за възникването им.

подробно...


 

Динята - богатството на лятото

Динята - богатството на лятото

Всеки човек може да консумира диня. Все пак не бива да се забравя, че подобно на всички плодове и динята съдържа фруктоза. По тази причина болните от диабет следва да не прекаляват с консумацията и могат да си позволят най-много една порция дневно. Поради високото водно съдържание и диуретично действие хората, които имат проблеми с бъбреците, също трябва да внимават.

подробно...


 

Защо мъжете трябва да консумират повече ядки

Защо мъжете трябва да консумират повече ядки

Ново изследване , огласено в сряда, показва, че редовната консумация на ядки увеличава броя и здравето на сперматозоидите сред младите мъже, предаде АФП. Участие в проучването са взели здрави и потентни мъже, които редовно похапвали ядки и в резултат на това качеството на спермата им сериозно се покачило.

подробно...


 

Риба Тон - защо е хубаво да хапваме повечко от тази риба

Риба Тон - защо е хубаво да хапваме повечко от тази риба

Всички знаем, че консумацията на риба и морски дарове е полезна и даже такъв тип храни се смятат за деликатес в немалка част от света. А когато говорим за здравословен начин на живот и консумация на рибни продукти, то неимоверно трябва да споменем една конкретна, „мазна“ риба – риба тон.

подробно...


 

Папаята - извор на здраве

Папаята - извор на здраве

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират. Ползите за здравето се простират далеч отвъд обикновените витамини и минерали, съобщават от foodpanda.

подробно...


 

Авокадо - хит при майсторите готвачи

Авокадо - хит при майсторите готвачи

Авокадото присъства в храненето на много култури още от десетилетия, но днес то е една от най-популярните добавки към дневното меню, не само за почитателите на здравословното хранене.

подробно...


 

Храните, които борят пролетната умора

Храните, които борят пролетната умора

Дойде и така чаканата пролет, а с нея идва и така наречената пролетна умора. Пролетната умора е широко разпространен термин, който описва чувството за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата и началото на пролетта. Пролетна умора може да се причисли към т.нар. сезонни афективни разтройства, към които се отнася и зимната депресия. Това са нарушения, които се случват през определен период от годината и засягат по-често жените от колкото мъжете. Засягат се предимно млади хора, но може да се наблюдава при хора от всички възрасти. С отдалечаване от Екватора, нарастват случаите на пролетна умора и сезонни афективни разтройства.

подробно...


 

Спанак - за нормално кръвно налягане

Спанак - за нормално кръвно налягане

За по-бързо възстановяване на здравето и физическите сили е необходимо спанакът да присъства повече на трапезата и в храненето. С консумирането на спанак се предотвратява развитието на канцерогенните клетки. Необходимо е зеленият зеленчук да присъства в ежедневното ни меню. Спанакът, зелето, марулята и кейлът имат антиоксидантно действие. Според американския институт за изследване на рака тези зеленчуци предотвратяват развитието на рака на гърлото, устната кухиня, рака на гърдата и на белия дроб.

подробно...


 

Задължителните здравословни храни в нашето меню

Задължителните здравословни храни в нашето меню

Често живеем с мисълта, че да се храним здравословно, непременно е скъпо. Разбира се, за да бъде здрав човек е необходимо да намери добрия баланс между забързаното ни и натоварено с липса на време ежедневие, с време за спортуване, срещи с хора, които ни влияят положително, време за почивка и за самите нас. Понякога дори грижата за най-близките ни хора ни отвлича от необходимостта да се грижим за себе си, без да си даваме сметка, че нашето здраве, вътрешен комфорт и усмивки по лицата ни, са също толкова важни за тях, колкото и техните за нас. Важно е да осъзнаем, че грижата за нас е отговорност, а не егоизъм, споделя Севда Димитрова от Мастър Шеф. Ето, кои са и задължителните здравословни храни, съобщават от foodpanda.

подробно...


 

НЕ на енергийните напитки за деца - сериозно увреждат здравето на децата

НЕ на енергийните напитки за деца - сериозно увреждат здравето на децата

Биолози от Канада изясниха, че подрастващите и младите хора, които употребяват активно енергийни напитки, страдат по-често от тахикардия, пристъпи за повръщане и припадъци, отколкото останалите. Това се казва в статия, публикувана в списание CMAJ Open.

подробно...


 

Фъстъците и орехите - естествените стимуланти за нашия мозък

Фъстъците и орехите - естествените стимуланти за нашия мозък

Ежедневната консумация на фъстъци и орехи повишава честотата на мозъчните ритми, свързани с познавателните процеси.

подробно...


 

Супер храните за здраво тяло през есента

Супер храните за здраво тяло през есента

Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитетът, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани. Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

подробно...


 

Храните, които ни пазят от коварните болести

Храните, които ни пазят от коварните болести

Учени от Университета Уорик откриха неизвестна по-рано връзка между възпаленията и вътрешноклетъчните процеси, която може да помогне при профилактиката и лечението на много болести на стомашно-чревния тракт, включително и на рака.

подробно...


 

Ряпата - здравословно и вкусно

Ряпата - здравословно и вкусно

Ряпата е зеленчук, който вирее добре в нашите географски ширини, както зелето и репичките. Тази нискокалорична култура притежава набор от полезни свойства и това я прави широко прилагана в хранителната индустрия.

подробно...


 

Ядливите кестени - богатството на есента

Ядливите кестени - богатството на есента

Кестенът е от семейство Букови и е бил известен още на първобитните хора, тъй като овъглени кестени са били намерени в селища от каменната и бронзовата ера. Смята се, че до 5 век пр. н. е. кестени са се отгелждали само в Мала Азия и Гърция, а от там са се разпространили по цялото Средиземноморие и Южна и Централна Европа. Те са били едни от главните хранителни източници в цели региони на Европа. От сушените кестени са приготвяли брашно, неотстъпващо по питателност на пшеничното. Обикновено са го смесвали с ръжено, пшенично, а по-късно и с царевично брашно и са приготвяли хляб и сладкиши. След като са пренесени картофите, кестените са останали на заден план в храната на хората и животните.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече