Fashion.bg » Мода и красота » Здраве

Здраве

Откриха лекарство, което спомага за превенция срещу рака на простата

Откриха лекарство, което спомага за превенция срещу рака на простата

Ежедневното вземане на аспирин в продължение на 5 и повече години намалява риска от рак на простата и на други ракови заболявания с 38 на сто.
Това важи и за приемане на аспирин в малки дози, примерно 80 грама на денонощие, показва изследване на Медицинския колеж в Университет Вандърбилт в Нешвил, американския щат Тенеси.

подробно...


 

ВНИМАНИЕ! Каква е връзката "антибиотици-затлъстяване"?

ВНИМАНИЕ! Каква е връзката "антибиотици-затлъстяване"?

Даването на антибиотици на деца под 2-годишна възраст увеличава риска от затлъстяване, като този риск расте с честотата на лечение с антибиотици и приемането на големи дози от тях!

подробно...


 

Ключът към здравословния живот

Ключът към здравословния живот

Дните без телевизия трябва да се превърнат в нещо редовно, за да се насърчават хората да бъдат по-активни и на се намали затлъстяването, съветват от британския Национален институт за здраве и клинични постижения (НИЗКП).

подробно...


 

Солта НЕ е причина за високо кръвно налягане

Солта НЕ е причина за високо кръвно налягане

Авторите на наскоро проведено наблюдение не са забелязали хората с високо кръвно налягане да консумират по-големи количества сол в сравнение с останалите.

подробно...


 

Сливите прогонват анемията

Сливите прогонват анемията

Сливите са богати на много защитни вещества, като минерали, витамини, ензими и целулоза. Макар тези плодове да имат слабително действие, те са с много ниска енергийна стойност, около 4 пъти по-малка от тази на хляба.

подробно...


 

Плодче си хапнете и здравето си опазете

Плодче си хапнете и здравето си опазете

Присъствието на дори само едно или две парчета плод в хранителния режим намалява риска от мозъчен удар с до 40%, показва ново изследване на Университета в Оксфорд.

подробно...


 

Кофеинът засилва спомените

Кофеинът засилва спомените

Кофеинът засилва спомените в продължение на най-малко 24 часа след като е консумиран, показва ново американско проучване.

Благодарение на кофеина в кафето се засилва потокът на спомени, които остават в паметта. Така по-късно тези спомени могат да бъдат възстановени по-ясно.

подробно...


 

Прекомерната консумация на сол причинява сърдечно-съдови заболявания

Прекомерната консумация на сол причинява сърдечно-съдови заболявания

Консумацията на твърде много сол води до повече от 1,6 милиона смъртни случаи по света поради сърдечно-съдови заболявания всяка година, показва ново изследване.

подробно...


 

Искате здрав мозък, яжте печена риба

Искате здрав мозък, яжте печена риба

Консумирането на печена риба от всякакъв вид веднъж седмично повишава мозъчното здраве, установиха учени от университета в Питсбърг.
Здравните експерти твърдят, че няма значение какво е съдържанието на омега-3 мастни киселини в рибата. Важното е тя да е опечена във фурна или на скара и да се консумира редовно, за да засили мозъчното здраве и да предотврати деменция.

подробно...


 

Риска от деменция се увеличава заради ниски нива на витамин D

Риска от деменция се увеличава заради ниски нива на витамин D

Възрастните хора, които изпитват дефицит на витамин Д са изложени на по-голям риск от развитие на деменция, показва ново проучване, съобщава Би Би Си.
Британски учени са изследвали 1650 души на възраст над 65 г. Това не е първото проучване по този въпрос, но според изследователите е най-обширното.

подробно...


 

Аспиринът - щит срещу рака

Аспиринът - щит срещу рака

Ежедневните, дългосрочни дози аспирин може да намалят драстично риска от рак на храносмилателния тракт, показва ново изследване на британски учени.
Аспиринът намалява значително риска от развитие на рак на червата, стомаха и хранопровода. Авторите на проучването установили, че приемът на аспирин в продължение на 10 години може да намали опасността от развитие на рак на червата с около 35%, а смъртните случаи с 40%. Случаите на рак на хранопровода и стомаха могат да намалеят с 30%, а смъртните случаи с между 30 и 50%.

подробно...


 

Полезните свойства на касиса

Полезните свойства на касиса

Богат на витамини, касисът не само е вкусен, но може да стимулира както мозъка, така и тялото. Британското издание изброява шест причини да се наслаждаваме на лилавия плод.
Учени от факултета по биохимия и хранителна химия в университета в Турку, Финландия, сравнили диети с и без боровинкови продукти и как това влияе на метаболитния синдром.

подробно...


 

Кърменето - основен процес в развитието на детето и изграждането на имунитета

Кърменето - основен процес в развитието на детето и изграждането на имунитета

Бъдещите майки да се постараят да кърмят децата си и да не бързат да посягат към адаптираното мляко.
Към това призова д-р Валентина Григорова, зам.-директор на Първа САГБАЛ "Св. София" на семинар "Кърменето като основен процес в развитието на детето и изграждането на имунитета му".

подробно...


 

За любителите на бирата - още една причина да я консумирате

За любителите на бирата - още една причина да я консумирате

Освен свежест в летните горещини, благодарение на натуралните си съставки, бирата е полезна и за здравето при умерена консумация.
Нискоалкохолните естествени напитки като бирата съдържат голямо количество витамини и антиоксиданти. Нивото на тези полезни вещества в пивото дори надвиша това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци (диня, пъпеш, ябълки, моркови).

подробно...


 

Раждане с или без упойка

Раждане с или без упойка

Контролът върху болката по време на раждане може да намали следродилната депресия при майките.
Изследователите установили, че жените, които са раждали с епидурална упойка имат 14% риск да страдат от депресия след раждането. Процентът нараства до 35% при бременните, които раждат без упойка.

подробно...


 


Изберете страница:  « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

Top International Model Of The World

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече