Fashion.bg » Мода и красота » Здраве

Здраве

Спанак - за нормално кръвно налягане

Спанак - за нормално кръвно налягане

За по-бързо възстановяване на здравето и физическите сили е необходимо спанакът да присъства повече на трапезата и в храненето. С консумирането на спанак се предотвратява развитието на канцерогенните клетки. Необходимо е зеленият зеленчук да присъства в ежедневното ни меню. Спанакът, зелето, марулята и кейлът имат антиоксидантно действие. Според американския институт за изследване на рака тези зеленчуци предотвратяват развитието на рака на гърлото, устната кухиня, рака на гърдата и на белия дроб.

подробно...


 

Задължителните здравословни храни в нашето меню

Задължителните здравословни храни в нашето меню

Често живеем с мисълта, че да се храним здравословно, непременно е скъпо. Разбира се, за да бъде здрав човек е необходимо да намери добрия баланс между забързаното ни и натоварено с липса на време ежедневие, с време за спортуване, срещи с хора, които ни влияят положително, време за почивка и за самите нас. Понякога дори грижата за най-близките ни хора ни отвлича от необходимостта да се грижим за себе си, без да си даваме сметка, че нашето здраве, вътрешен комфорт и усмивки по лицата ни, са също толкова важни за тях, колкото и техните за нас. Важно е да осъзнаем, че грижата за нас е отговорност, а не егоизъм, споделя Севда Димитрова от Мастър Шеф. Ето, кои са и задължителните здравословни храни, съобщават от foodpanda.

подробно...


 

НЕ на енергийните напитки за деца - сериозно увреждат здравето на децата

НЕ на енергийните напитки за деца - сериозно увреждат здравето на децата

Биолози от Канада изясниха, че подрастващите и младите хора, които употребяват активно енергийни напитки, страдат по-често от тахикардия, пристъпи за повръщане и припадъци, отколкото останалите. Това се казва в статия, публикувана в списание CMAJ Open.

подробно...


 

Фъстъците и орехите - естествените стимуланти за нашия мозък

Фъстъците и орехите - естествените стимуланти за нашия мозък

Ежедневната консумация на фъстъци и орехи повишава честотата на мозъчните ритми, свързани с познавателните процеси.

подробно...


 

Супер храните за здраво тяло през есента

Супер храните за здраво тяло през есента

Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси, пада имунитетът, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична. Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани. Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

подробно...


 

Храните, които ни пазят от коварните болести

Храните, които ни пазят от коварните болести

Учени от Университета Уорик откриха неизвестна по-рано връзка между възпаленията и вътрешноклетъчните процеси, която може да помогне при профилактиката и лечението на много болести на стомашно-чревния тракт, включително и на рака.

подробно...


 

Ряпата - здравословно и вкусно

Ряпата - здравословно и вкусно

Ряпата е зеленчук, който вирее добре в нашите географски ширини, както зелето и репичките. Тази нискокалорична култура притежава набор от полезни свойства и това я прави широко прилагана в хранителната индустрия.

подробно...


 

Ядливите кестени - богатството на есента

Ядливите кестени - богатството на есента

Кестенът е от семейство Букови и е бил известен още на първобитните хора, тъй като овъглени кестени са били намерени в селища от каменната и бронзовата ера. Смята се, че до 5 век пр. н. е. кестени са се отгелждали само в Мала Азия и Гърция, а от там са се разпространили по цялото Средиземноморие и Южна и Централна Европа. Те са били едни от главните хранителни източници в цели региони на Европа. От сушените кестени са приготвяли брашно, неотстъпващо по питателност на пшеничното. Обикновено са го смесвали с ръжено, пшенично, а по-късно и с царевично брашно и са приготвяли хляб и сладкиши. След като са пренесени картофите, кестените са останали на заден план в храната на хората и животните.

подробно...


 

Откажете цигарите с помощта на краката си

Откажете цигарите с помощта на краката си

През 2016 г. в Канада 178 пушачи са се включили в програмата Run to Quit, с продължителност 10 седмици. В програмата са предвидени консултации по отказ от тютюнопушенето, упражнения на открито или тичане (крайната цел - да се пробягат 5 км), както и телефонни консултации със специалисти по гореща линия за тези, които искат да се откажат от пушенето, съобщава Deccan Chronicle.

подробно...


 

Какво ни казват ноктите за здравето ни

Какво ни казват ноктите за здравето ни

Следващия път, когато погледнете към ноктите си, може да ги огледате по-добре, защото те дават доста ясна представа за физическото състояние на човек, твърдят учените.

подробно...


 

Учени откриха зависимост между слабите крака и болестите

Учени откриха зависимост между слабите крака и болестите

Много слабите крака са сигурен показател за проблеми със здравето, установиха учени от университета в германския град Тюбинген.

подробно...


 

Здравословен сън = тънка талия

Здравословен сън = тънка талия

Ново изследване на британски учени от Лийдс показва, че сред всички опасности, свързани с липсата на сън, по-широката талия се оказва сред най-пренебрегваните рискове. Проучване, публикувано в сп. PLUS One, разглежда съня и хранителните навици на повече от 1600 възрастни мъже и жени.

подробно...


 

Подобрения в храненето за по-дълъг живот

Подобрения в храненето за по-дълъг живот

Малки положителни промени в хранителните навици, могат сериозно да повлияят върху продължителността на живота, смятат учени. В изследването, публикувано в американското медицинско издание „Ню Ингланд Джърнъл ъф медисин“ се посочва, че здравословно хранене в продължение на поне 12 години, намалява отчетливо смъртността от сърдечно-съдови заболявания. Учените от Харвардския университет анализират връзката между промяната в храненето на 74 000 пълнолетни в продължение на 12 години и риска за тях да починат от сърдечно-съдово заболяване.

подробно...


 

Още факти за лука

Още факти за лука

Лукът е един от консумираните зеленчуци като средство за овкусяване на ястия. Въпреки че е неприятен за очите и предизвиква сълзене, той се използва с кулинарията като основна съставка - в салата и ястия.

подробно...


 

Ползите на червения лук

Ползите на червения лук

Учените по-специално се заинтересуваха от веществото от класа антоциани, отговарящо за характерния цвят на този зеленчук. Изясни се, че то забавя разпространението на туморите.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


TexTailor Expo
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си рокля











виж повече

Нарисувай си рокля











виж повече