Рибено масло - полезни свойства за здравето

Рибеното масло е много добър начин да набавите Омега-3 полиненаситени мастни киселини. Те имат изключително благоприятно въздействие върху мозъка, нервната система, сърцето и цялостния имунитет. За крепко здраве и пълноценна диета диетолози препоръчват да се консумира риба поне по осем-десет пъти в месеца. Как ще ви помогне?

Рибено масло

За какво помага рибеното масло?

Това е една от най-търсените хранителни добавки, която ще намерите под формата на дражета или хапчета. Освен Омега-3, таблетките рибено масло много често съдържат допълнително количество витамини, лесни си за прием и не предизвикват нежелани реакции.

Благодарение на комплекс от важни биохимични вещества, рибеното масло подпомага редица процеси в човешкото тяло:

  • намалява рисковете от сърдечно-съдови заболявания, стабилизира нивата на холестерол тип HDL и намалява нивата на холестерол тип LDL;

  • облекчават се възпаления с остър и хроничен характер, като по този начин се лекува затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания;

  • Омега-3 подобрява функцията на очите и мозъка, подобряват паметта и концентрацията;

  • подпомага здравия сън, укрепва костите, ставите и хрущялите.

  • поддържа естествената еластичност и здравина на кожата, засилва възстановяването на клетки и тъкани;

  • положително въздейства срещу симптомите на депресия и тревожност, и укрепва цялостно имунната система.

По какъв друг начин действат на организма ни 

Омега-3 допринасят изключително за подобряването на здравето ви. Те могат значително да понижат триглицеридите в кръвта. Помагат за премахване на излишната мазнина от черния дроб. Също така са ефективни и за намаляване на менструалната болка. Значително подобряват симптомите при деца, страдащи от дефицит на вниманието и хиперактивност.

Доказаните лечебни свойства на рибеното масло го превръщат в изключително важен нутриент, който се набавя трудно, ако имате забързано ежедневие, нямате свободно време да приготвяте храна или не разполагате с изграден хранителен режим. Според експертите от онлайн магазина на Now Foods, хранителни добавки с натурално рибено масло са добър начин да попълните ежедневната си диета, да подсигурите повече здраве за цялото семейство и да гарантирате енергичността си през деня. Консултация с диетолог или лекар е препоръчителна при промяната на добре структурирана диета. Не забравяйте, че употребата на хранителни добавки е упомената на етикета на продуктите.