Дропшипинг на дрехи: новият начин за продажби

Днес производители и търговци на дрехи все повече навлизат в интернет пространството, продавайки онлайн, било чрез сайтове, било чрез фейсбук страници. Вариантите са разнообразни. Понякога това е в допълнение към съществуващ вече физически магазин или верига магазини, понякога - вместо. Напоследък започна да навлиза още един начин за продажби, който, поради своите плюсове и за двете участващи страни, става все по-популярен, а именно дропшипинг (drop shipping). Това е процес на продажби, при който стоката се предлага от продавачи, които й намират клиенти. Вие осигурявате облеклата, които ще се предлагат, а вашият екип от хора ви осигурява клиенти. И така, какво по-конкретно представлява дропшипинга и какви предимства има?

Дропшипинг на дрехи: новият начин за продажби

Ако имате магазин за дрехи или уебсайт, където се продават, при всички случаи този процес е обвързан с ангажимент от ваша страна към търговския обект и заплати, които плащате на работещите там, дори и да намаляват продажбите или да имате много малка печалба. При дропшипинг стоката се предлага от продавачи, които работят на процент. Това е много удобно по две причини: първо, ако човекът не продаде стока или направи малко продажби, няма да имате никакви или съответно - почти никакви разходи; второ, понеже няма твърда заплата, а парите идват като процент от продажбата, продавачите ще бъдат мотивирани да постигнат резултати и наистина да работят. Все пак, всеки работодател търси максимална ефективност за своите разходи. В този смисъл, чрез дропшипинг си осигурявате продажби с минимален ангажимент от ваша страна.

Ако искате да предлагате своите облекла по този начин, е нужно да намерите хора, които имат интерес да го правят. Достатъчно е те да имат идея как да продават вашата стока (могат да я сложат в свой онлайн магазин или дори и да нямат такъв, да предлагат в marketplace или групите за продажба и търговия във фейсбук). За тази цел можете да сложите обява във вашия уебсайт, фейсбук страница или физически магазин, че търсите хора за дропшипинг на дамски дрехи, мъжки или детски. Дали ще търсите фирми или физически лица за тази цел, или и двете, е въпрос на ваши лични предпочитания.

Най-общо казано, хората, които намерите, ще препоръчват стоките, които предлагате. Когато намерят клиент, ще ви информират кой артикул на кого да изпратите по куриер. Вие изпращате, дрехата, клиентът си получава стоката, вие - печалбата, а продавачът - процент от продажбата. Сумите от продажби можете да заплащате месечно, когато достигнат определена сума (например, 50 лв.) или по друг начин, който сметнете за удачен и удобен за вас.

Защо дропшипингът е удобен избор за вас? Без значение дали дрехите, които предлагате, са маркови, бутикови, реплика, спортни и т.н., си спестявате ангажимента да наемате помещение и да плащате фиксирана заплата на работник, който никога не е ясно какво обслужване ще може да предложи. Същевременно, за малки производители или нови фирми, които нямат възможност или не желаят да направят нужната инвестиция, дропшипингът се превръща в много удобна опция. Спестявате и от реклама, която всъщност ще правят хората, които ще продават вашите облекла.

Защо със сигурност ще намерите хора, които да искат да предлагат вашите облекла? Най-общо казано, безработицата в България е доста висока, доходите на много семейства не са им достатъчни. Днес, доста жени търсят допълнителни доходи и помагат за семейния бюджет, искат нещо, от което да печелят в свободното време и почивните дни; много млади майки с деца също търсят източници на приходи, а заради малките си деца няма как да започнат работа на трудов договор и пълен работен ден; а има и хора, които просто предпочита да работят от вкъщи, онлайн и във фейсбук. Желаещи ще намерите със сигурност, и то доста, защото дропшипинг фирми се търсят.

Ако идеята вече ви е харесала, а се колебаете как да подготвите своята обява, тук ще представим плюсовете на dropshipping-а, така че можете да препращате линка директно към нашата статия, когато си търсите хора за тази работа.

Всеки, който иска да продава дрехи, без да се налага да инвестира, може да го направи чрез дропшипинг. Ако се колебаете дали да започнете, вижте какви предимства има:
- Нямате нужда от склад или наемане на помещение за магазин. Стоката се съхранява от фирмата, която ви я осигурява, така че нямате грижи и ангажименти в това отношение.
- Може да имате регистрирана фирма, а можете да работите и като физическо лице, в зависимост от условията на фирмата, предлагаща дропшипинг. Един обикновен граждански договор би бил достатъчен, за да регламентира правно вашата работа, което доста облекчава вашите ангажименти към държавата. В последните няколко години законодателните изисквания към фирмите се променят постоянно, което е един от минусите на собствения бизнес и на това да имате фирма.
- Нямате фиксирано работно време. Това означава, че няма да имате шеф на главата, който на всеки десет минути да ви пита дали сте готови с възложената задача.
- Нямате абсолютно никакви такси или разходи като физическо лице.
- Заплащането е фиксирано предварително: процент от продажбите, и е ясно.
- Задачата, която ще имате да изпълнявате, е само една, тоест доста спокойно ще работите.
- Нямате ангажимент с доставки, куриери, придвижване на пари за стока, касови апарати и т.н.

Видяхте основните предимства на това да се занимавате с дропшипинг. Сега остава и да намерите подходящата фирма, чиито стоки да предлагате!

Какво мислите за дропшипинга като възможност да продавате дрехи? Споделете в коментар!