Как да се справим с депресивните състояния?

Константин Ковачев е кинезитерапевт с 20-годишен опит зад себе си. Изцяло посветен на професията си, решава дори повече да задълбочи, за да постигне целта си, а именно да намери начин за справяне с болките и проблемите на хората. Завършва Спортната академия, специалност кинезитерапия и през 2015г., започва сериозно  да се запознава с приложната кинезиология. Навлизайки в тази наука, Константин Ковачев започва да експериментира с нея, изследвайки причината за болките в тялото. Завършвайки курсове за енергийна психология и емоционална свобода, той разбира, че голяма част от болките в тялото  са вследствие на емоционални дисбаланси, т.е на психическа основа.

Как да се справим с депресивните състояния

Заедно със своята съпруга създават  метода Актив Ситинг, както и първата цялостна програма за Физическа и Емоционална трансформация базирана на приложна кинезиология в България. Автор е на книгите “Физическа и емоционална трансформация” и “Как да се справим сами с болката в тялото”.

Какво представлява депресията?

В днешни дни депресията е често срещано психично разстройство. Представлява съвкупност от натрупани емоции (тъга, вина, страх, болка, гняв, беззащитност и липса на обич), които блокират енергията свободно да преминава през тялото.

Това са и емоции, които ще разгледам поотделно в книгата и върху които заедно ще работим. Всичките тези емоции и преживявания от миналото стоят като незаздравяла рана в нашето тяло. Изисква се осъзнатост и промяна, за да стигнем до причините, създали тези рани. Но за да се изправим пред истината за себе си в търсене на промяна и баланс, първо трябва да поработим с основните емоции, от които страдаме ежедневно. Програмата ФЕТ е помогнала на много хора да се справят с тези състояния.

Връзката между емоции и енергия

С помощта на интуиция  и мускулния тест установих, че задържайки няколко емоции в себе си, енергията намалява. Като че ли те изсмукват от жизнената ти енергия. Може да дадем пример с просто лека кола, натоварена цялата с тухли. Разбира се, тя ще се движи по-бавно и трудно, ще харчи повече гориво и ще се амортизира бързо. Точно това става с нас, когато задържаме емоциите с години, особено негативните. Да живеем в така нар. “истина” става доста по-трудно, защото сме избрали или се налага да не показваме емоциите, които изпитваме. Психическото натоварване ни кара да ги задържаме, искайки да се чувстваме добре въпреки ситуацията в живота ни. Мозъкът ни непрекъснато търси варианти, които биха ни устройвали, и когато не намира такива, се претоварва, съответно не ни върши работа в такива ситуации, защото е претоварен. Започваме да губим енергия и вършим работата си рутинно и без желание. Тоест насилваме се, за да не се разочароваме още повече от факта, че не правим нищо полезно.

Паник атаките

Това е състояние на тялото и ума, което буквално ни казва, че ще умрем. Най-често срещаните симптоми, които се появяват са затруднено дишане, скованост на тялото и учестен пулс. Много хора не знаят, какво провокира тези паник атаки и не осъзнават, че те се появяват, защото нервната система е изтощена и претоварвана с години. От дългогодишният ми опит като кинезитерапевт съм разбрал, че възстановяването на нервната система става много бавно.

Начини за справяне с тези състояния.

Техниките от Актив Ситинг, ще подействат мигновено. ”Физическа и емоционална трансформация” е програмата, която препоръчваме, защото чрез използване на техники от нея, резултатът ще бъде на лице. За да достигнем до решението на проблема първо трябва да се “рестартира” нервната система. Следва и освобождаване на натрупаните емоции, ръчно чрез потупване  на определени точки по тялото. Оттам нататък може и да се направят дихателни техники и раздвижване на гръдната диафрагма. Гръдната диафрагма е участник в процеса дишане и когато тя е блокирана, пречи на това да дишаме нормално.

Вдишването и издишването карат нервната система да бъде спокойна и балансирана. Други техники, които може да приложим са тигрова лапа, емоционален рестарт, както и техника за освобождаване на вегетативния нерв. За да бъде постигнат желан резултат трябва да се работи, както с тялото, така и с емоциите.