Лесни рецепти за възстановяване на косата в края на лятото


Заради силното лятно слънце, което дехидратира цялото тяло, обикновено в края на сезона косата ни е слаба, чуплива и без блясък.

Затова, ако искаме да имаме красива коса в началото на есента, се налага да направим някои процедури, които ще помогнат за възстановяването и.

Съществуват традиционни рецепти, използвани с такава цел. Едно от основните неща, които можем да направим е да се снабдим с различни етерични масла, предназначени специално за красива коса. Рициновото масло е едно от най-популярните за тази цел.


Лесни рецепти за възстановяване на косата в края на лятото


Още от древността то се е използвало като средство срещу косопад. Ако искате косата ви да има блясък можете да си направите маска в домашни условия като прибавите 2 с.л. рициново масло и 2 с.л. мед към 2 с.л. балсам за коса.

Допълнително можете да добавите ампула В12 и В6, както и ампула витамин А. Смесете всичко, нанесете върху косата и останете така поне 4 часа, а може и да преспите с тази маска. Още след първата процедура ще забележите колко по-хубава ще бъде косата ви.

Ако пък искате да си направите маска за блясък можете да добавите и малко оцет към тази смес и да направите запарващ компрес, като отново останете поне 4 часа с него.

Известно е, че яйцата помагат много за възстановяването на косата. Навремето бабите ни са използвали именно тях в грижата за дългите си коси. Освен това е било популярно и да се ползва хумата като измиващо средство.

В момента пазарът предлага голям избор от добри шампоани, но ако искате можете да си направите маска с хума, която допълнително ще подхрани косата ви.

Ако пък сте с по-светла коса, която слънцето е направило още по-светла, можете да запазите цвета си, като след измиване полеете косата си с отвара от лайка.

Ако имате кестенява коса можете да направите това с отвара от орехова шума. Ако пък искате да придадете повече жизненост на косата си, можете да я облеете с отвара от коприва.

БГНЕС