Тенденции 2015 при прическите - техниката Балеаж

Балеаж е термин използван във фризьорството, представляващ техника за оцветяване на косата. Използва се и наименованието кичури тип балеаж, а изписването на български език на думата може да се срещане и като балеяж.

Тенденции 2015 при прическите - техниката Балеаж

Техниката се появява в Париж през 1970 година, но истинска популярност добива в САЩ през 90-то години. Характерното е, че с нейна помощ се постига резултат на естествено изглеждащи кичури, чието израстване се прелива с появилия се корен, без да очертава рязка и неестетична граница. Приложима е на дълга и на къса коса. Може да бъде извършена, както със силно изрусяващи материали така и с цвят близък до текущия на косата. Изпълнението на процедурата изисква добро око и стабилна ръка. Допуснати грешки при изпълнението ѝ трудно биха могли да бъдат поправени.

Тенденции 2015 при прическите - техниката Балеаж

Каква е разликата между омбре и балеаж?
Балеажът не е наситен толкова в краищата както омбрето. За направата на балеаж е необходимо повече време, за да се добие желаният ефект. За разлика от повечето прически, балеажът не изисква поддръжка. Дори и да израстне косата, тя се слива с направения балеаж и не е необходимо повторно боядисване.

Тенденции 2015 при прическите - техниката Балеаж

Ефектът на "целуната от слънцето" може да се види при почти всички знаменитости. И това никак не е случайно – играта на цветове дава една жизненост и плътност на косата по много естествен начин. Светлите и тъмни нюанси се преливат много нежно и естествено без резки цветови разлики (както беше с омбрето). Могат да се направят по-тъмни, за придаване на дълбочина при блондинките, и по-светли – за слънчеви отблясъци в тъмната коса.

На тази техника се довериха Рейчъл Билсън, Дрю Баримор, Дженифър Анистън, Виктория Бекъм, Джесика Бийл, Сара Джесика Паркър и други.

Снимки:
1. Балеаж на светла коса
2. Дженифър Анистън с кичури балеаж
3. Рейчъл Билсън с кичури балеаж