Как да се отървем от пърхота

Имате пърхот - предлагаме народни и съвременни методи, как да се отървете от него

Как да се отървем от пърхотаПърхот - малко или много практически има всеки един от нас. И всеки от нас се старае да направи всичко, за да се избави от пърхота. Белите прашинки по косата и раменете могат да са доста отблъскващи и всички модни прически мигновено губят своята прелест. Ще се опитаме да анализираме темата "как да се избавим от пърхота" от всички страни.

Народни средства против пърхота
Народните средства против пърхот съветват – за да премахнете силния пърхот, се препоръчва да загреете в съд с гореща вода 4 ч. л. зехтин и да го смесите със сок от половин лимон. Разделете косата с гребен на кичури, втрийте топлата смес по краищата с палци в кожата на главата точно преди да я измиете. Такава маска за коса възстановява киселинността, което помага да се избавите от пърхота.

ПърхотВариант на тази рецепта - 2 жълтъка смесете с лимонов сок, изцеден от половин лимон, добавете няколко капки рапично или рициново масло. Втрийте в кожата на главата - народната медицина потвърждава, че тази рецепта премахва пърхота, прави косата блестяща.

Често пърхотът се повлиява след боядисване на косата, когато тя е отслабена от боята. Тези, които си боядисват косата е полезно да знаят, че най-добре ще се избавят от пърхота с естествени натурални бои: къна, басма, кора лук, черупки от орехи - най-добри при избор за боядисване на коса.

В качеството си на профилактично средство против пърхот се препоръчва рецепта с тинктура от невен, която е нужно да се смеси 1:1 с рициново масло. Втрийте за 1 час преди измиване на главата. Рициновото масло и в други рецепти:
За избавяне от пърхота съветват да смесите ч. л. сок от лук, 2 ч. л. водка и 1 ч. л. рициново масло. Втрийте в окосмената част за 1 час преди измиване в продължение на 3 седмици.

Пърхот - лечениеЗа да премахнете пърхота, народните рецепти предлагат също и да обърнете внимание на копривата - 500 г млада коприва се залива с 0,5 литър кипната вода, да се запари, изстуди и прецеди. Втрийте в кожата. Между другото, този способ се препоръчва като профилактично средство против косопад.

Съществуват и много съвременни средства - лосиони и шампоани за борба с „белите прашинки“, които можете да откриете в най-близката аптека или да се посъветвате с лекар-дерматолог.