Прическите, които визуално вталяват фигурата

Прическите, които вталяват фигурата Ако търсите начин да отслабнете с няколко килограма или вече сте на диета, вероятно ще трябва да почакате известно време преди да има видими резултати. В този случай на помощ идват стилистите, които предлагат прически, с които да направим ако не фигурата си, то поне лицето си по-слабо.

Много известни личности използват тези трикове, за да изглеждат по-слаби, без да спазват строги диети и да тренират усилено.

За да намерите правилната прическа за вас, първо трябва да определите каква е действителната фирма на лицето ви. Стилистът Ерик фон Шпиндлер, собственик на салон в Бевърли Хилс, счита, че правилно подбраната прическа, може да ви направи не само по-елегантни, но и по-слаби. За целта, формата на лицето трябва да се доближи до считаната за идеална – овална форма. Ако имате кръгло лице като Рене Зелуегър, Камерън Диас, Кейт Уинслет, Катрин Зита-Джоунс, Дрю Баримор и Кристина Ричи, можете да го балансирате чрез подходяща прическа.

Дамите с кръгло лице трябва да се насочат към прическите на пластове и да избягват прекалено късите прически. Стилистите съветват да изберете прическа с бретон и пластове, падащи около лицето, които да скрият част от бузите и челото. Бретон на една страна също ще помогне за скриването на кръглата форма.

Прическите, които вталяват фигурата Визуалната илюзия за по-слабо лице може да бъде постигната и ако косата е гладка и без много обем в корените. Обемът може да издължи лицето само ако е в горната част на главата като по този начин придаде височина, но не прекалявайте с това, за да не постигнете нежелан, прекалено „бухнал” вид.

Друг начин да изглеждаме по-слаби е като използваме цветовете, за да придадем „дълбочина” на косата. Ако имате кръгло или квадратно лице, избягвайте да се боядисвате в един цвят. Вместо това винаги добавяйте по-светли и по-тъмни кичури от един нюанс. По този начин ще добавите контраст, който създава сянка и по този начин прави впечатление за по-слабо лице. Използвайте гримове, лак за коса или гелове, които да задържат прическата в желаната форма за по-дълго време.