Маски за блясък, здравина и бърз растеж на косата


Маски за блясък, здравина и бърз растеж на косата Косата се нуждае от подхранване, независимо дали е мазна, суха или здрава. Ежедневно върху косата и скалпа оказват влияние много външни източници, които увреждат косата – слънце, вятър, студ, прах. Разбира се, първото условие за правилна грижа е изборът на шампоан, съобразен със скалпа. За съжаление обаче, просто един шампоан няма да може да ни предпази от агресивните фактори навън. Разгледайте нашите предложения за домашни маски, които ще помогнат на косата ви да стане по-блестяща, красива и ще ускорят растежа и. Не забравяйте, че маските трябва да се прилагат редовно, за да има резултат от тях, но не е препоръчително да си правите маска повече от два пъти седмично.

Мазна коса
При много мазна коса, разбийте два сурови жълтъка и добавете 3 чаени лъжички мед. С тази смес намажете косата и я оставете за 15-20 минути, след което изплакнете обилно с топла вода.
Добре е след всяко къпане да изплаквате косата си с отвара от коприва.

За сухи коси
Смесват се една супена лъжица мед, 1 супена лъжица оцет и 2 супени лъжици бадемово масло. С тази смес масажирайте скалпа и косата си, завийте с найлон, а отгоре сложете топла кърпа. След 15 минути измийте косата си с шампоан и изплакнете добре. След това на още влажна коса нанесете кристали за коса в краищата или масло от пшеничен зародиш, но в много малки количества.

Маски за блясък, здравина и бърз растеж на косата Маска за засилване на растежа
1 с.л. алкохол (лавандулов спирт или тоалетен одеколон без аромат)
2 лъжици хума
2 с.л. зехтин
1 жълтък
Нанесете сместа по цялата коса и в корените и масажирайте добре. Завийте главата с найлон или домакинско фолио, а отгоре сложете топла кърпа. Оставете за 10 минути и изплакнете добре, след което нанесете балсам. Най-голям ефект от тази маска ще имате, ако я използвате заедно с хининова вода. Тя трябва да се впръсква в корените всеки ден и да се втрива добре. Масажът на скалпа е много важен за доброто усвояване на полезните вещества, както и загряването на косата след нанасяне на маски.

Когато забърквате маски в домашни условия, съобразявайте ги с косата си. Ако е мазна, изсушаващи съставки на маските са киселото мляко, меда, жълтъка и хумата. При суха коса използвайте масла: бадемово масло, зехтин, масло от пшеничен зародиш и масло от гроздови семена.