Топ 10 суперхрани за пролетта


Храната е изключително важна част от живота ни. Правилното хранене изглежда мисия "невъзможна" в напрегнатото ежедневие. Освен това настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее по желаното красиво оформено тяло. Не трябва да пренебрегваме и пролетната умора, която изпива жизнеността от организма ни.

Как да се енергизираме и да се чувстваме добре, разказват от най-голямата международна платформа за поръчка на храна Foodpanda. Ето и 10-те предложения за пролетни суперхрани, които да държат ума и тялото в кондиция.


1. Орехи - чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение.
Аминокиселината "триптофан" в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Освен всичко останало, те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.


Топ 10 суперхрани за пролетта


2. Пресен чесън - тайната на продукта се нарича алицин.
Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.

3. Спанак - богат на желязо, много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го набавят от месо.

4. Артишок - ако усещате умора дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудесен източник на минерала.

5. Сьомга - източник на омега-3 мастни киселини, които спомагат за хидратацията в организма, която се отразява на цялостния вид на тялото ни.


Топ 10 суперхрани за пролетта


6. Ягоди - освен, че са изключително вкусни те са и много полезни.
Ягодите имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните влияния на заобикалящата ни среда.

7. Яйца - вкусни, здравословни и много полезни. 7 причини да започнете да ядете яйца редовно.

8. Боровинки - ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, добрите резултати за здравето ни няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който подпомага паметта.

9. Грейпфрут - прясно изцеден сок от плода е енергийната бомба, от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта.


Топ 10 суперхрани за пролетта


10. Сезонни зеленчуци (лапад, коприва, марули, киселец, пролетни картофи) - те са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини, важни за правилното функциониране на човешкия организъм


Източник: БГНЕС