Рецепти за вечно здраве и жизненост от професор Христо Мермерски

 

Рецепти за вечно здраве и жизненост от професор Христо МермерскиПрофесор Христо Мермерски - генетик, лечител и бивш дипломат във Вашингтон; специализирал в Англия, Германия и САЩ; преподавал в 200 университета в 63 държави, автор на книги, свързани със здравословното хранене, лечебните храни, народната медицина и здравето - води собствено телевизионно предаване и е желан и търсен събеседник за различни здравни рубрики.


"Старостта не е естествено състояние. Според мнозина тя е болест. Сами си я докарваме, като се държим вражески с тялото си.

Достатъчно е да се спазват простички правила за хранене. Основното - никакви излишества и от всичко по малко.

70% от хората по света измират заради престъпното си отношение към храненето. Подаграта, диабетът, язвата, инфарктът, инсултът, различните видове рак, атеросклерозата са бичовете на цивилизацията", казва професорът.


Ето две от "магическите" рецепти на професор Мермерски, които едновременно прочистват цялостно организма, помагат му да се бори с всякакви здравословни проблеми, предотвратяват преждевременното стареене и спомагат процесът на отслабване:

Закуска за вечно здраве и младост:

Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко;
1 супена лъжица ябълков пектин;
1 супена лъжица мед;
40-50 грама нарязани орехови ядки (ядките на около 10 ореха);
½ чаена лъжица канела;
30 капки прополис.

Начин на приготвяне:
От предната вечер изсипете пектина в кофичката с кисело мляко, разбъркайте добре и оставете за през нощта в хладилника, за да може пектинът да се разтвори добре.
На сутринта добавете нарязаните на ситно орехови ядки, канелата, меда и прополиса и отново разбъркайте.


Рецепта за прочистване, лекуване и поддържане на организма здрав:

Необходими продукти:
15 средно големи лимона;
12 глави чесън;
1 кг чист пчелен мед;
400 гр покълнали пшенични семена (за да ги получите вземете 400 гр негрухана пшеница и я поставете в стъклен буркан. Залейте я с вода и я оставете да престои 12 часа. След това покрийте буркана с тензух. Изцедете водата и промийте добре зърната. След около 24 часа ще се покажат кълнове с дължина 1-2 мм);
400 гр пресни орехови ядки.

Начин на приготвяне:
Смелете обелените чеснови скилидки, заедно с ореховите ядки и покълналите семена. След това смелете и пет от лимоните, заедно с кората, и смесете всичко в емайлирана тенджера. От останалите десет лимона, изцедете сока и го прибавете към сместта. Добавете и меда и разбъркайте продължително до пълното му разтваряне. Изсипете в стъклени буркани и съхранявайте в хладилник. Готово е за използване след три дни.

Рецепти за вечно здраве и жизненост от професор Христо МермерскиТази смес прочиства, лекува и заздравява абсолютно целия организъм:

- сърце и кръвоносни съдове;
- имунна система;
- черен дроб, бъбреци, отделителна система;
- храносмилателна система;
- мозък;
- жлези с вътрешна секреция;
- забавя развитието на атеросклероза;
- предпазва от инфаркт, инсулт, подагра;
- подобрява паметта;
- подпомага по-бързото възстановяване след операции;
- лекува рак;
- запазва свежестта, младостта, красотата и енергията на тялото, защото съдържа абсолютно всички вещества, от които тялото се нуждае, за да функционира отлично!

Начин на приемане:
За пречистване и тонизиране на организма - 30 минути преди закуска, обяд, вечеря и сън - по 1-2 супени лъжици.
При сериозни заболявания (рак) - на всеки 2 часа по 1-2 супени лъжици.


Нека не забравяме, че в природата има лек за всичко и да бъдем добри с нея - да я пазим, да се грижим за нея, да не я замърсяваме и унищожаваме - за да може тя да продължава да ни дарява с безбройните си блага винаги!