Fashion.bg » Мода и красота » Тяло

Тяло

Арсеналът на SPAсението

Ритъмът на съвременния живот диктува свои условия: в забързаното всекидневие всеки се стреми да получи максимум оздравителни услуги на едно място и за по-малко време. Ето защо днес все по-актуални стават SPA комплексите. Животът в големия град е изпълнен с постоянен стрес, недостатъчно физически натоварвания, замърсен въздух, силен шум, електромагнитни въздействия… Тези “агенти на негативното влияние” водят до по-ранно стареене и са причина за различни функционални разстройства и хронична умора. Спасение от тях предлагат SPA центровете. Понякога вечно заетите хора могат да посветят на самочувствието си само няколко часа от седмицата. За такива работохолици истинска находка е SPA еднодневката (Day SPA).

подробно...


 

Умеете ли да празнувате

Умеете ли да празнувате

Чествали ли сте някога деня на собственото зачатие? А датата на първата целувка или именния ден на хамстера ви? Ако ли не – време е да се научите да почитате не само отбелязаните в календара празници, но и да създавате свои собствени – това е доста по-полезно и за тялото, и за духа. Психотерапевтите смятат, че винаги има повод денят да започне с радостен възглас: “Честит празник, хора!”.

Животът без празници – е половин живот. Без празници можем да умрем. И това съвсем не е преувеличение. Учените еортолози (еортология е наука за веселото прекарване на времето) са убедени, че празничните дни в календара са необходими като... съня.

подробно...


 

Методи за премахване на нежеланото окосмяване

Д-р Мая Тачева, дерматолог и козметолог – център за естетична медицина Мая

Нетрайни методи
Бръсненето е най-лесният и бърз начин за премахване на нежеланото окосмяване, но не е за препоръчване, тъй като космите са активират много бързо. Едва 5% от всички жени се повлияват добре от бръсненето, т.е. космите се разреждат с течение на времето. При останалите те стават груби още след първото бръснене. Затова съветвам жените да не прибягват към този метод или да го използват само в крайни случаи, най-много един или два пъти в годината. Абсолютно забранено е бръсненето на дамите по различните зони на лицето – брадата или горната устна!

подробно...


 

Методи за третиране на целулита

Как се образува целулитът? Целулитът е процес, при който се нарушава кръвоснабдяването на тъканта. Причините са заседнал начин на живот и нездравословно хранене. Всичко това води до промяна на състоянието в определените хормонални зони в женския организъм, където се натрупват подкожни мазнини и се задържа лимфна течност.

подробно...


 

Лазерна епилация: Нежеланите косми вече не са проблем !

Лазерна епилация: Нежеланите косми вече не са проблем !

Медицината и козметиката, или казано може би по-точно - козметичната медицина отдавна прилагат различни техники за обезкосмяване и по този начин дават своя принос към изкуството на разхубавяване. Как обаче да се ориентираме в изобилието от средства за епилация? Кой е по-ефектният способ за премахване на нежеланите косми по тялото - лазерна епилация, фото епилация с IPL апарат или ултразвук? За отговор на тези въпроси потърсихме мнението на експертите от медицинския център за естетични процедури "Борекс". Центърът е лицензиран за работа с лазери от Министерството на здравеопазването, Института по хигиена и ХЕИ.

подробно...


 

ТЯЛОТО: Как да се грижим за него през лятото?

За опасностите от плажните изгаряния, потребността от индивидуализирани програми за добрия външен вид и солариумите разговаряме с Лина Георгиева - собственичка на студио "Ерголин"

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече