Fashion.bg » Мода и красота » Тяло

Тяло

Погрижете се за лактите и коленете

Погрижете се за лактите и коленете

Лактите и коленете са онези части от нашето тяло, които сме склонни често да пренебрегваме, но същевременно са и точно тези части, които могат най-лесно да ни издадат. Кожата там лесно става суха и груба.

Много пъти дневно се облягаме на лактите си или клякаме на колене, докато търсим нещо. Никак не е странно, че кожата в тези зони се променя. Като добавим и това, че заемат сравнително малка площ, често грижите за коленете и лактите просто се пропускат, което може да доведе и до напукване, лющене, обезцветяване.

подробно...


 

Сауната дарява със здраве и красота

Сауната дарява със здраве и красота

Сауната е позната преди повече от 2000 години. За скандинавците тя е част от дома, за ескимоси и някои индианци е религиозен ритуал. Днес обаче навсякъде по света сауната е част от СПА процедурите за здраве и красота.

Специалистите твърдят, че с едно посещение седмично много по-лесно се преодолява смяната на сезоните. Сауната е като фитнес тренировка за сърцето. Махнете часовника, бижутата и лошите мисли и се отпуснете на пейката.

Час преди влизането не бива да се храните, забравете за алкохола и кафето. Те влияят на кръвното налягане, което се повишава от топлината и може да получите световъртеж.

подробно...


 

Бразилска епилация

Бразилска епилация

Бразилската епилация става известна през 90 години. Някои жени я правят за да доставят удоволствие на себе си, други – на своите мъже. Тази епилация се различава от обичайното обезкосмяване по това , че позволява да се отстранят космите и не само по предните интимни органи, но и евентуалното окосмяване от вътрешната страна на дупето.

Процедурата отнема около 30 минути. Пълното премахване на космите се нарича Сфинкс, а при истинската бразилска епилация се оставя малка ивица по средата.

подробно...


 

Звезден тренд: брилянтен масаж

Звезден тренд: брилянтен масаж

В период на криза при холивудските знаменитости се появи нова, и съвсем некризиснa тенденция - масаж с брилянти.

Необичайният метод за релаксация и оздравяване, масаж с помощта на елмазен прах състоящ се от множество малки брилянти с размер 1,5 карата, както се предполага, трябва да спомага за детоксикация и пречистване на кожата от електромагнитното въздействие на клетъчните телефони, микровълните, компютрите и прочее електроники, също така и може да помогне да се избавите от целулита и като цяло да оздравите организма си.

подробно...


 

Повече загар с по-малко слънце!

Повече загар с  по-малко слънце!

Само за няколко месеца френските хранителни добавки OENOBIOL спечелиха верни фенове и в България сред дамите, търсещи красота чрез здравословен начин на живот. След като се убедиха, че красивата и хармонична фигура е постижима, сега е време представителките на нежния пол да се погрижат и за летния си тен!

През последните години все повече се говори за ултравиолетовите лъчи и начините за предпазването от вредното им влияние. Една от последиците от необмисленото излагане на слънце е преждевременно стареене на кожата. Класическите кремове и лосиони за външно приложение са задължителни при излагане на слънце на плажа, но и в градски условия.

подробно...


 

Автобронзантите Най-разумният избор за бърз и красив тен

Автобронзантите Най-разумният избор за бърз и красив тен


Автобронзантите са бърз и лесен начин да се получи красив оттенък на кожата, без тя да се излага на слънчево облъчване. Тези продукти придобиват все по-голяма популярност на фона на увеличаващите се неблагоприятни последствия от слънчевите бани. Изследвания в различни страни на света потвърждават, че автозагарът е безопасен за здравето.

С няколко думи – автобронзантът е най-разумният избор, ако искате да постигнете бърз и красив тен.

подробно...


 

Шоколадовата терапия - Вкусно удоволствие за тялото и духа

Шоколадовата терапия - Вкусно удоволствие за тялото и духа


Отдавна е известно, че не само вкусът, но и ароматът на шоколада действа положително на емоциите, намалява раздразнителността, успокоява, създава усещане за вътрешна хармония и комфорт, а в някои случаи помага и при депресия.

Днес незаменимото лакомство създава удоволствие не само на тези, които обичат да си похапват от него. То се превърна в поредната козметична хитрост и зае достойно място сред най-модерните процедури по разкрасяване.

подробно...


 

Винотерапията Здраве и младост от природата

Винотерапията Здраве и младост от природата


За да имат гладка и красива кожа, древните римляни вземали вани, в които добавяли младо червено вино. Тайната на подмладяващото действие на червеното вино е била известна и на древните гърци, които го смесвали с екстракти от треви и го втривали в кожата на лицето и тялото, за да придобият красив силует и свеж тен на лицето.

В своите ръкописи Хипократ описва изключителните свойства на червеното вино като средство, лекуващо анемия и оказващо общо тонизиращо действие.

подробно...


 

Отпуснат бюст - как да се преборим с това

Отпуснат бюст - как да се преборим с това

Всяка жена би желала да има перфектен бюст-добре оформен и стегнат, но едва ли всяка жена би могла да се похвалила с такъв.
Разбира се малко са тези, които биха си позволили да не полагат грижи, а да имат желаният от нежната половинка бюст.

Определено жени, за да имате хубави гърди са необходими непрекъснати грижи.

Често се притесняваме да не си загубим младежката форма, но уви.....неизбежно върху всяка част от женското тяло влияние оказват процесите на стареене. Освен това отпускането на гърдите се дължи на вродената слабост на съединителната тъкан, отлагането на тлъстини, ражданията и резките колебания в теглото. Също така е важно да се знае, че гърдите нямат мускули, а са съвкупност от мастна, съединителна и жлезиста тъкан, свързани с гръдните мускули посредством влакна и сухожилия. Така че всяка жена трябва да положи големи усилия, за да притежава това, което иска.

подробно...


 

Професионална фотоепилация с „EPIFLASH”

Професионална фотоепилация с „EPIFLASH”

Фотоепилацията се появи след лазерната епилация и се наложи като ефикасен и по-евтин метод за трайно обезкосмяване. Принципно двата метода не се различават, тъй като използват явлението селективна фототермолиза, при което коренчетата на космите се увреждат в следствие на прегряването им поради избирателното поглъщане на светлинната енергия от пигмента меланин, който те съдържат.
Доказано е, че меланина предпочита червената светлина и затова най-добри резултати при епилация със светлина се получават при червени лазери и фотоепилатори с червен филтър.
Важно обстоятелство, даващо предимство на фотоепилаторите е това, че с тях може да се получат достатъчно дълги светлинни импулси, което е свързано с намаляване на нежеланото прегряване на кожата.

подробно...


 

Може ли да се преборите с целулита

Може ли да се преборите с целулита

Вероятно нищо не е по-“сладко” от две трапчинки, подчертаващи усмивката. Но нещата са съвсем различни, когато вдлъбнатинките започнат да се появяват по бедрата, задните части и корема.

Проблемът се нарича целулит – мастни наслоявания на вдлъбнатата кожа, които могат да се появят дори на най-страхотното слабо тяло.

“Това е така, защото целулитът не е проблем на напълняването, той е кожен проблем. Той няма никакво отношение към теглото ви или към това колко килограма сте свалила”, казва Холивудският дерматолог Хауард Мурад, автор на книгата The Cellulite Solution.

подробно...


 

Терапията Hot Stone Massage

Терапията Hot Stone Massage

Терапията Hot Stone Massage заема достойно място сред SPA процедурите. Тя е и една от най-древните и същевременно скоро възродени техники на масажа за преодоляване на умората и стреса. В оригинал топли вулканични камъни от щата Аризона, нагрети равномерно до 50 градуса, се слагат върху енергетичните точки на тялото. Преди това обаче трябва да легнете задължително на дървено легло или на дървен под и масажистката да ви намаже с благовонни масла. Тя ви ги подава, за да ги вдишате, и внимателно масажира тялото така, че да отвори енергетичните му центрове, наречени в древната източна медицина чакри. Камъните са стояли потопени цяла вечер в морска вода, за да се изчистят от отрицателна енергия, а на другия ден - на слънце, за да се заредят с положителна.

подробно...


 

Парафинотерапията - красота чрез релакс

Парафинотерапията - красота чрез релакс

Парафинът се прилага в козметиката от много години. Едно от най-полезните свойства на този материал е големият му топлинен капацитет. Парафинът започва да се топи при 52-54оС и постепенно се превръща в лепкава еластична маса с бял цвят. За козметични цели се използва само разтопен до течно състояние парафин. Парафините от най-ново поколение имат различни начини на приложение в съвременните козметични процедури. Общото между всички тях е, че парафиновата маска винаги се поставя като втора маска.

подробно...


 

Как да се справим с целулита в домашни условия?

Как да се справим с целулита в домашни условия?


Специалните терапии за третиране на целулит, предлагани от козметичните салони са изкушаващи за всяка жена. Те със сигурност са наш добър съюзник в борбата с целулита, но за да стигнете до желания резултат трябва да сте готови да отделите немалко време и търпение.

Какво да вземем от техния полезен опит? - Калолечение, Антицелулитно обвиване, Антицелулитни масажи, Криотерапия или криомасаж

подробно...


 

Верният път към естетическия идеал

Пластичната хирургия не е вече тема табу в наши дни. Всевъзможни недостатъци, които създават неудобство или комплекси могат да бъдат успешно коригирани, стига разбира се да попаднете на наистина качествен специалист по пластична хирургия.

Ако вече проявявате интерес, ще си позволим да Ви препоръчаме проверен и действително правилен избор – Клиника за пластична хирургия “Нефертити”.
В клиниката работи доцент Д-р Емил Георгиев, който е с практика от над 25 години в тази област, и прилага успешно най-новите или вече утвърдени техники за лицево-челюстна и пластична хирургия на цяло тяло.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече