Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория

Fashion.bg » Мода и красота » Кариери

Кариери

Офисът - втори дом

Офисът  - втори дом

Истина е – в офиса трябва да се чувстваме като у дома си, за да отмятаме задачите с удоволствие. Настроението ни зависи от работното място - ако е уютно и жизнерадостно, това няма как да не се отрази върху ефективността на работата ни. И докато мебелировката и разположението в повечето случаи не зависят от нас, има начини да направим кабинета си по-ярък, приветлив и предразполагащ към вършене на велики дела.

подробно...


 

5 трика за успешно интервю

5 трика за успешно интервю

Няма втори шанс за първото впечатление. Това е закон №1 на събеседването за работа. Ето какво трябва да направите, за да получите точно това, което искате!

Външният вид е вашата визитна картичка. Заложете на неутралност и делова сдържаност. Никакви крещящи бижута, силни парфюми, ярки гримове. Даже ако това е „вашият” стил – отречете се от него.

подробно...


 

Косата е най-важна за ново работно място

Косата е най-важна за ново работно място

Работодателите обръщат особено внимание на косата на служителите, показва ново проучване.

Работата не е само бизнес, образование и умения. Добре поддържаният външен вид също е неизменна част от биографията, когато кандидатствате за нова работа. Ново изследване показва, че за работодателите най-важни са косата, устните и ноктите на служителите им.

подробно...


 

Какво значение отдаваме на парите и какво ни носи това?

Какво значение отдаваме на парите и какво ни носи това?

Видните икономисти и научни специалисти смятат, че хората действат под влиянието на различни стимули. Едни работят „за слава”, други заради парите, а трети... защото им харесва. Има и четвърта група, тези, които просто не обичат да работят. Какво значение отдаваме на парите и какво ни носи това?

Материалистите. Най – често срещаната група са тези, чийто основен стимул са парите. Не се интересуват от естеството на работата, важно е какво ще получат накрая. Много често се случва да работят всичко друго само не и това, за което са мечтали.

подробно...


 

Да бъдеш уважаван и ценен в собствения екип

Да бъдеш уважаван и ценен в собствения екип

Работата в екип изисква от всеки човек да бъде внимателен и да умее да лавира сред разнообразието от характери, което предполага службата в голямо предприятие. Сблъсъкът на интереси, борбата за надмощие и издигане в кариерата, могат да превърнат работното ви място в свърталище на "оси". Много трудно и почти невъзможно за всеки ръководител е да премахне конфликтите между собствените служители, особено когато става дума за работа в екип от над 7-8 човека. Често заради това се налага всеки да се справи по индивидуален начин с обстановката в офиса.

Като служител надали сте пропуснали възможността да се срещнете в работата си с различни видове хора, много от които не са ви по сърце. Едни от тях се усмихват, докато зад гърба ви кроят планове как да ви отстранят от работа, други пък са открито враждебни и не се поколебават да се карат с всеки от екипа, стига това да не е шефа ви...

подробно...


 

Как се прави кариера само с образование и личностни качества

Как се прави кариера само с образование и личностни качества

Да направиш кариера, въпреки че не познаваш никой сред високите постове и разчиташ единствено на завършеното си образование и личностните си качества...

Всеки мечтае за това, но всеки успява да постигне целите си. Ако понякога причините се крият в липсата на знания и опит, то в други случаи става въпрос за липса на качества като лидер. И ако някои хора просто се "раждат" изградени водачи, то по – голяма част от хората се нуждаят от промяна в стила на поведение, а също и от допълнителна квалификация, за да бъдат избрани за желаната длъжност.

подробно...


 

Психограма на основните кандидати за президент

Психограма на основните кандидати за президент

Росен Плевнелиев
Неадекватна кампания, идваща след хвърлени усилия от страна на премиера, за да покаже, че Росен Плевнелиев е изключителен професионалист в строенето на пътища и магистрали. Противно на всяка политическа логика, месеци по-късно той беше издигнат за кандидат-президент – длъжност, която противоречи на заемания от него пост като министър. Плевнелиев неуспешно се опитваше да наподобява на Бойко Борисов.

Меглена Кунева
Излъчва непротиворечивост и спокойствие, които са недобре прикрита липса на ясна политическа позиция. Неизяснени са отношенията й с БСП, непрекъснато флиртува и с десните. Заема позицията на човека отвън, на чужденеца, който е надпартиен и който ще е „нова страница в историята на България”....

подробно...


 

Какво обича шефът

Какво обича  шефът

1. Шефът обича предложенията да се подкрепят с надлежно написани факти и цифри, а защо не и малка презентация. Иначе има голяма вероятност да не оцени предимствата и просто да подмине идеята, приемайки я за посредствена, а не рядко и просто да забрави за нея.

2. Смята споделянето на пикантности около личния живот не само за липса на професионализъм, но също и за нарушаване ритъма на работния процес. Иначе казано, споделяйки поредния скандал вкъщи намалявате собствената си работоспособност, защото от една страна губите време да обяснявате, а от друга се разстройвате отново. Освен това може да направите част от колегите си съпричастни към вашето нещастие, а други да ядосате, защото имат по – важна работа от това да ви слушат. Не рядко оплакването може да доведе до разконцентрирането на целия екип.

подробно...


 

Мечтаната работа, за която нямате подходящо образование и опит...Как да ви изберат въпреки всичко

Мечтаната работа, за която нямате подходящо образование и опит...Как да ви изберат въпреки всичко

"Превърни работата си в хоби и няма да ти се налага да работиш цял живот!" Конфуций

Всеки ден отивате с нежелание на работа. Всеки ден провеждате досадни разговори, извършвате рутинна, скучна работа, звънят ви все едни и същи клиенти с все едни и същи проблеми... И продължавате да изтезавате себе си с едничкото успокоение, че в края на месеца ще получите достатъчно пари, с които да туширате надигащото се негодувание срещу безинтересното си ежедневие.

Как да намерите мечтаната работа без да имате образование или опит затова тогава?

подробно...


 

Стилни на работа дори с ограничен бюджет

Стилни на  работа дори с ограничен бюджет

Умението да се обличаме стилно и разнообразно във всекидневния живот е от голямо значение за мнението на околните и по – специално за това на колегите ни. И ако работата в малка фирма обикновено предполага по –непретенциозно облекло, то когато става въпрос за голяма организация, подходящите дрехи са от първостепенно значение за положението ни във фирмата.

Не напразно има стара поговорка, която гласи: „По дрехите посрещат, по ума изпращат”. И макар много хора да се опитват да омаловажат този постулат, перфектното облекло, съчетано с вашите умения и интелект е сигурна гаранция за успех.

подробно...


 

Мода, която се усмихва и мечтае

Мода, която се усмихва и мечтае

Миналата година ви представихме немско-българската марка Адриана Рика, зад която стои дизайнерското дуо Адриана Гарелова от Русе и Рика Дриоге. Двете се запознават по време на следването си по мода в Берлин, като след дипломирането си създават своя собствена марка.

Адриана Рика вече има модно ателие в Берлин. Друг успех на младите дизайнерки е, че марката е избрана, заедно с още 8 марки от цяла Германия, за рекламна кампания на Smartstyle Nokia C7.

подробно...


 

Хората с очила по-лесно намират работа

Хората с очила по-лесно намират работа

Хората, които носят очила, е по-вероятно да получат работа, показва британско изследване.

Една трета от британците считат, че очилата придават на хората по-професионален вид, а 43% смятат, че очилата правят хората по-интелигентни. 40% от жителите на Острова носят или биха носили очила, от които не се нуждаят само, за да подобрят шансовете си да получат работа.

подробно...


 

Атия Хан - модна икона, прикрита зад хиджаба

Атия Хан - модна икона, прикрита зад хиджаба

Да, тя е набожна жена, но в никакъв случай не е обикновена. Мнозина наричат Атия Хан "първия супермодел на Пакистан". Нейното лице преди две десетилетия било облепено по билбордовете и рекламните пана в цялата страна. След като обаче тя навършила 21, решила да се отдаде на Суфизма- мистичното ислямско течение, посветено на божествената любов и развитието на сърцето.

Нейният духовен обратен завой бил несъвместим с досегашния й начин на живот. Всички нейни почитатели, които гледали на нея като на бунтовник и кралица на красотата, останали изумени.

подробно...


 

Щрак Марийка на портрет...и портрета в коша

Щрак Марийка на портрет...и портрета в коша

Да се появиш гола в синоптичната прогноза на "Труд" не изисква особени усилия: първо се събличаш, второ – приятел те снима пред градския фонтан, трето - пращаш до редакцията мейл със снимката и кратък текст (с поне 5 правописни грешки). Славата ти трае точно 12 часа – средния живот на един вестник. Може да имаш късмета образът ти да се задържи в нечия външна тоалетна или да уважи мъжествеността на някой в самотните му нощи.

Следващото стъпало – фотосесия в списание, има подобна съдба, с тази разлика, че гланцираната хартия се използва по друг начин в тоалетната – списанията се трупат за WC "библиотеката".

подробно...


 

Кариерата – от игла до конец

Кариерата – от игла до конец

Не е тайна за никого, че най-големите в дизайна често са мъже. И малко хора ще оспорят факта, че шивашките ни цехове са 100 % феминизирани. Мъжете изпълняват функциите на дизайнери и технолози, но засега рядко застават зад машината. Предразсъдъкът, че това е женска професия, е лишил много мъже от златната възможност да извървят пътя в модната индустрия от А до Я. В същото време в страните с най-силно шивашко производство като Турция и Китай повече от 60 % зад машините са мъже.

Цели два милиона ще бъдат ангажирани в шивашката индустрия в Европа през 2012 по прогнози на ЕС, което прави професиите в бранша особено перспективни.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече