Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория

Fashion.bg » Мода и красота » Кариери

Кариери

Превъзпитанието на възпитаните

Превъзпитанието на възпитаните

Нужно ли ни е превъзпитание? Не сте очаквали такъв въпрос от човек, който се занимава с мода, защото се счита, че модата е една мъглява и лежерна материя, която няма много общо с възпитанието и превъзпитанието.

Истината е, че ни е нужно и то точно в областта на модата. За разлика от други сфери обаче, тук на превъзпитание се поддават само възпитаните. Другото е все едно наливаш в бъчва без дъно.

подробно...


 

Обучението в НБУ - Модерно и съвременно

Обучението в НБУ - Модерно и съвременно

Нов български университет е учреден на 18 септември 1991 г. с решение на Великото народно събрание.

На 5 юли 2001 г. НБУ получава институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация за максималния 5-годишен период, а през декември 2006 г. получава институционална акредитация за максимален период.

рез 2004 г. НБУ е акредитиран от The Open University във Великобритания.

подробно...


 

Как е добре да изглеждаме на интервю за работа

Как е добре да изглеждаме на интервю за работа

Стане ли въпрос за интервю за работа не можем да отречем, че е от значение начинът, по който човек изглежда на самото интервю. Външният вид засилва първото впечатление, вдъхва доверие в работодателя и увеличава самочувствието.

Най-важното при избора на дрехи за работно интервю е постът, за който кандидатствате. Трябва да сте наясно къде отивате преди да се изправите пред гардероба. Важно е какъв вид работа ще изпълнявате. Работодателят търси човек, който максимално добре да пасне на обявеното свободно място, а в списъка на неизказаните изисквания влиза и външният вид.

подробно...


 

Какво да облечем на интервю за работа?

Какво да облечем на интервю за работа?

Твърде изтъркано е ако кажем, че действително по дрехите посрещат. Факт – когато избираме дрехите си, ние избираме и начина, по който околните ще ни възприемат. Често когато слагаме къса пола се оказва, че имаме нужда от внимание, а когато обуем маратонки – че настроението ни не е особено приповдигнато. От друга страна, когато облечем любимата си рокля сме способни да превърнем всяко място в свое.

И все пак – има места и събития, на които е неуместно да налагаме уникалния си стил.

подробно...


 

Национален финал на дизайнерския конкурс за бельо "Triumph Inspiration Award"

Национален финал на дизайнерския конкурс за бельо "Triumph Inspiration Award"

Студенти от Националната художествена академия - специалност "Мода" показаха на ревю-спектакъл в Хотел "Хилтън" свои оригинални произведения, които се борят за наградата в дизайнерския конкурс за бельо "Triumph Inspiration Award".

Галерия снимки от събитието.

подробно...


 

Десислава Панчева: Един успешен български модел в Милано

Десислава Панчева: Един успешен български модел в Милано

Десислава Панчева е родена на 14.03.1982 г. в град Плевен. През 2000 г. завършва "Професионална гимназия по текстил и облекло", специалност "Конструиране и моделиране на облеклото".

След две неуспешни кандидатствания специалност фармация, разочарование и любовно увлечение тя решава да се преориентира и да кандидатства "Индустриален дизайн" в Политехническия университет в Милано. След интензивен курс от една седмица по италиански език, множесто документи и емоции тя заминава за Милано, за да се яви на приемния изпит. Поема голям риск, тъй като изпитът (писмен и устен) е един и същ както за чужденци, така и за италианци, при наличието на 30 свободни места за чужденци.

подробно...


 

Секретарката Капан за шефа

Секретарката Капан  за шефа

Отношенията между началник и секретарка винаги са предизвиквали многобройни клюки и интриги. Обикновено ТОЙ е успяващ и обезпечен мъж в самия разцвет на силите си, а ТЯ – млада, красива и… подчинена. Как да не се завърти някакъв роман?!

От какво има нужда той?
Макар подобен роман да не съществува дори и във въображението им, колективът е сигурен – има нещо между тях. Защо?

подробно...


 

Шефът в настъпление

Шефът в настъпление

Ако обичате работата си, няма смисъл да приемате гнева на шефа си много присърце. Претенциите му са не лично към вас, а към вашата работа. Как да се справите с чуждия гняв и да не изпаднете в лудост или тъга?

Ако човек е здрав физически и няма проблеми в професионален план, обикновено може да се справя с негативните емоции. Но ако шефът има язва или гастрит, ако скоро е отказал цигарите и алкохола, реакциите му на грешките и пропуските на подчинените могат да бъдат и непредсказуеми. Изразяването на гнева зависи също от културата на човека, от неговото възпитание, от особеностите на професионалната среда. И разбира се, от характера.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече