Коледен подарък за колегата - защо не

Светлана Видинска

Въпреки, че работите по 8 часа пет дни в седмицата и понякога даже се карате с колегите, идва момент, когато случаят изисква да изберете подарък. И какво по-подходящо време за това от Коледа! Не ви е лесно, защото прехвърляте в ума си какво ли не,  ако имате време правите бърза обиколка из магазините и все пак се затруднявате в избора. Дали един дребен сувенир би свършил работа? Определено да, пък и има толкова голямо разнообразие днес. Може да е само чаша с весело послание или картичка, и пак ще създаде настроение!

Играчките са винаги на мода

Някои смятат, че са банални, но това изобщо не е така. Може да бъдете доста оригинални, когато изберете играчка, напомняща ви именно за конкретна личност в работата. Бъдете сигурни, че въпросната личност ще се познае и дано оцени правилно чувството ви за хумор.

Подаръци с подтекст или намек

Ако ви е неудобно да кажете в прав текст нещо на колегата или колежката, един такъв подарък, подходящо поднесен може да ви отсрами качествено. Например на самовлюбения колега да подарите луксозно огледало, а на сивата мишка от другия отдел - набор от козметика. Само не прекалявайте, че ще стане грозно. Вашият подарък трябва да предизвика усмивка, а не злорад кикот. Нали не искате да обидите никой!

Коледен подарък за колегата - защо не

Подарък с полза за вас

Ами да, доста прозорливи хитреци го правят. Уж подаряват на даден човек, а после най-спокойно си го ползват - например стилни канцеларски материали или забавни аксесоари за работното място. Както се казва - ползвайте си го със здраве и двамата!

Без особени усилия

В случай, че не ви се прави шопинг по магазините или сте забравили да купите подарък, може да го направите за нула време - например да му подарите онзи отдавна харесван от него рингтон за телефона, поздрав по личната поща или дори само да му пратите картичка по нея. Или му пратете закачлив клип - със сигурност ще го накарате да се усмихне. 

Коледен подарък за колегата - защо неКоледен подарък за колегата - защо не

Понякога е достатъчно само да отидете при колегата и топло да го поздравите с коледните празници. Така показвате, че той не ви е напълно безразличен и безинтересен. Защото, каквото и да става, вие работите с колегите по 8 часа пет дни в седмицата и когато най-после се открие повод за празнуване - изобщо не го изпускайте! Следващият път ще бъдете вие изненадан от тях. А пък може и без никакъв повод - така е най-приятно!

Коледен подарък за колегата - защо неКоледен подарък за колегата - защо не

Снимки: Corbis