4 причини да научите английски, ако сте част от света на модата

английски
Източник на изображението: Pexels.com

Краят на годината бавно и сигурно наближава, пораждайки дълбоки размисли и карайки ни да отделим време за оценка на постигнатото дотук.

След изпълнения със модни дефилета месец септември, последващите събития до края на годината се броят на пръсти. Това ни накара да се замислим - как можем да извлечем най-много полза от всичко неизвестно в модния свят, което предстои през 2023 година?

Повечето от вас, които са професионални дизайнери, гримьори или тези, които просто обичат да следят модните тенденции, са абонирани за всекидневни имейли от големи сайтове, четат списания, следят канали на известни личности в социалните мрежи и много други. Но дали това е достатъчно?

Днес ще говорим за нещо истински практично, което може неимоверно да подобри знанията ви и да породи нови идеи у вас. А именно - как уроците по английски за възрастни могат да ви помогнат в света на модата?

Посещавайки световни събития

Иска ли ви се да посетите световноизвестни събития като модните седмици, които се провеждат в бляскави градове като Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк? Кой не би искал да види супер модели, които дефилират с най-новите произведения на изкуството, създадени от топ дизайнери, и то от първите редове?

Въпреки че за да посетите събитие от такава класа е необходимо да бъдете предварително поканени, то това не означава, че не можете да посетите други подобни изяви в по-малък мащаб. Те са на една ръка разстояние от вас, но е необходимо да се подготвите предварително.

Свободното разбиране и говорене на широко разпространения английски език е задължително за подобен тип събития. Помислете - няма особен смисъл да изминете хиляди километри и накрая да не разберете нищо. Освен модни дефилета, често има конференции, въпроси от журналисти и публика и друг тип информационни дискусии.

Надграждайки кариерата си

В случай че кариерата ви е свързана с мода от всякакво естество, то тогава усъвършенстването на уменията ви в писмения и разговорен английски език е напълно задължително. Според експерти, за да бъде някой успешен в модната индустрия, е необходимо не само да владее английски, а и други езици като италиански, френски, китайски или руски.

Много от успелите дизайнери, управители на големи магазини, модели и други, споделят че владеенето на повече от един език значително е помогнало на успеха им в индустрията. Често тези успехи са свързани с възможности за колаборация с чужденци, провеждане на интервюта за работа на друг език, преместване на дейността в чужбина, разширяване на бизнеса, маркетинг и продажби.

Ето и някои от примерите за професиите в света на модата, които могат да се повлияят положително от владеенето на английски:

1. Модели
2. Дизайнери
3. Стилисти
4. Гримьори
5. Фризьори
6. Фотографи
7. Маркетингови експерти
8. Журналисти
9. Автори
10. Инфлуенсъри
11. Блогъри

Подобрявайки комуникацията и знанията си

Според статистики над 1,5 милиарда човека владеят английски език към 2022 г. В комбинация с достъпните технологии и социалните мрежи, това число се превръща в една невероятна възможност за комуникация и извличане на информация от хора по целия свят. Нещо наистина грандиозно, което не сме виждали никога досега.

Ако знаете английски, можете значително да разширите кръгозора си в света на модата. Посредством активна комуникация с други хора в бранша и по-детайлно вникване в материята, вие ще надградите знанията и уменията си по начин, който няма да е възможен, ако се ограничите в рамките на една единствена държава.

Многоезичността влияе положително на творческия процес

Безспорно всички в света на модата са творци, независимо дали са дизайнери, автори или стилисти. Според проучвания, владеенето на повече от един език влияе положително на творческия процес, което е един огромен плюс в света на един творец. Любопитно ли ви е да видите няколко примера?

При авторите, например, владеенето на два или повече езика помага като дава разнообразни идеи и възможност да се изразят по нестандартен и по-разчупен начин. При дизайнерите, от друга страна, възможността за себеизразяване по повече от един начин активира иновативното мислене и раждането на нови идеи. Освен това помага за справяне с задачи, които трябва да се вършат едновременно и променя цялостния светоглед.

Изучаването на английски или друг допълнителен език ще ви помогне не само в света на модата, но и в света като цяло. Това е един чудесен начин да усъвършенствате себе си и да направите крачка към едно по-пълноценно ежедневие.