Тенденции от Седмицата на модата в Париж Есен/Зима 2022/2023

Дефилетата в Париж върнаха хубавото настроение в Седмицата на модата, а светът на изкуството вдъхнови вълнá от творчество и смели изяви. Дизайнерите продължиха да изследват и разширяват границите, да предефинират понятията за женственост и да остават верни на своите принципи и практики за устойчивост в модата.

Loewe
Последната изява на Джонатан Андерсън за Loewe бе висше изкуство със закачлива ексцентричност – сюрреализъм и нестандартно забавление. Опирайки се на творчеството на известни хора на изкуството, Loewe показа неочаквани комбинации от латекс, причудливи детайли, странни обувки (ботуши с шнурчета, наподобяващи галоши) и рокля във форма на кола-играчка.

Loewe

Loewe

Loewe

Loewe

Loewe

Loewe

Stella McCartney
Стела Маккартни се вдъхновява от творчеството на Франк Стела. Дизайнерката внася в изчистените си силуети минимализъм с прави линии и експресивна женственост. Монохромните зигзагообразни линии и изкривени райета са озаглавени „Stella by Stella“ и присъстваха върху панталони, плетива и палта. Ярките пастелни нюанси, къдрите, ресните и диплите, както и плюшения сатен и кадифето, внасят по-женствено усещане и смекчават мъжествената кройка. За направата на чантите в колекцията са използвани материали, които затвърждават постоянния ангажимент на Маккартни към устойчивото развитие на модата.

Stella McCartney

Stella McCartney

Stella McCartney

Miu Miu
В края на Седмицата на модата в Париж Миуча Прада насочи вниманието към света на спорта с колекция, изпълнена с атлетизъм, целяща да наруши традиционните правила за обличане. Къси поли и тениски с дантела са съчетани с плетени три четвърти чорапи и разнообразни кожени изделия, които разкриват бунтарската страна на марката. Младежки и закачливи, напомнящи игрите от детството ѝ, Прада продължава да преконфигурира класическите силуети на дамското облекло, комбинирайки огромни блейзъри с мини рокли и мъжки елементи с визии, вдъхновени от дамското бельо.

Miu Miu

Miu Miu

Miu Miu