Как да надвием враговете в офиса

Светлана Видинска

Врагът в офиса... Понякога изглежда толкова безобиден, че едва ли бихте му обърнали сериозно внимание и точно там е ахилесовата ви пета. Не подминавайте с безразличие капаните на работното място, защото все едно, последствията ще бъдат за вас.


Монитор
Бавно, постепенно, но сигурно разваля очите. Дори да се гордеете с перфектно зрение, слагайте защитни очила със специално покритие, когато работите с компютър. И от време на време правете гимнастика на очите, те заслужават това.

Как да надвием враговете в офиса

Неудобният стол
Буквално изкривява стойката ви, да не говорим, че напълно съсипва грацията. Незабавно го сменете с нов, не се колебайте - все пак вие изкарвате пълен работен ден на него. Хубаво е от време на време да се протегнете доволно назад, но ако ви е неудобно от колегите, заменете изтягането с разходка по време на почивката и забравете напълно за асансьора.

Как да надвием враговете в офиса


Токовете
Убийците на вени. Трудно или невъзможно ви е да се разделите с тях ли - никой не го иска. Но можете за известно време да ги смените с нещо ниско, удобно и практично. Усещането, че палците ви се движат свободно е истинско блаженство.

Как да надвием враговете в офиса


Климатик
Със сигурност изсушава кожата. Толкова приятен е топлият въздух през зимата и прохладният през лятото, но това е само привидно. В действителност се нарушава еластичността на кожата, отнема се влагата й. Решението е да я хидратирате по няколко пъти на ден с овлажняващи кремове или лосиони... Следете и за грима си!

Как да надвием враговете в офиса


Ненормиран работен ден и кофти началник
И двете ви късат нервите. Наскоро лекарите откриха ново заболяване сред кариеристите - "мениджърски синдром". Амбициозни млади хора, работещи от сутрин до вечер и страдащи от прекомерен перфекционизъм, получават нервен срив и пълна разруха в личния живот. Предпазвайте се, като се научите да разпускате, защото ви плащат за резултата, а не за излишните усилия по постигането му.

Как да надвием враговете в офиса

Добре е да си изработите график за деня. Пишете си сутрин какво трябва да свършите и вечер отмятайте направеното. И ако е останало нещо, хич не се тревожете. Просто го оставете за утре. Или вдругиден. Значи не е било толкова спешно. Пък и всеки знае, че успява този, който никога не бърза. А сега си представете, че разполагате с цялото време на света…

Снимки:Corbis