Работното място - съвършеният предател

Работното място - съвършеният предателДа, не е грешка - говорим за работното място. Вашето. Може да се изненадате каква обширна информация дава за вас. Дали е подредено или разхвърляно, дали с трохите по клавиатурата може да нахраните ято врани или пък, за щастие, винаги имате под ръка влажни кърпички за поддържане на хигиената.

Както и да го мислите, доста от вашите малки тайни буквално лъсват само при вида на бюрото ви. Действително при средностатистическата лейди твърде вероятно е да има известен творчески безпорядък, тъй като заедно с документите незнайно как са намерили място съвършено безполезни дреболийки или пък фотографии - я на любимия, я на отрочето или пък разни чашки, чинийки, за саксии пък да не говорим. Най-често кактуси. А, да - пила за нокти, лак.... Да ви се струва познато? Психолозите са категорични, че от вида на работното място може да се съди за човека дали е лидер или аутсайдер.

Да започнем с компютъра. Първото, което се набива в очи, е състоянието на клавиатурата и монитора. Зацапаната клавиатура, прашният монитор са като червеното на светофара - на такъв служител е по-добре да не му се дават отговорни задачи, особено такива, които може сериозно да изпорти. Та този човек е роденият депресант, обикновено бъка от комплекси.

Бюро. Хаосът на работното място може и да говори за творческа натура, но направо крещи, че този човек изобщо не умее да организира времето си. Затова не може да управлява нито работата, нито дори живота си. А после недоумява защо кариерата му е в застой или изобщо липсва.

Работното място - съвършеният предател

Същото важи и за разхвърляните документи. Най-честият отговор е, разбира се „може и да е безпорядък, но аз знам точно кое къде е“. Да, ама не. Защото това трябва да е видно за всеки. Помислете си ако отсъствате един ден и се наложи да търси друг важен документ от бюрото ви? Пък и става въпрос за документация все пак, а не за кулинарни рецепти на колежки.

Работното място - съвършеният предател

Работното място - съвършеният предателСлушалки. Понякога се налага да ползвате слушалки не само да послушате любима музика, а просто да си посветите тишина, защото буквално се прескачате в офиса и тя ви е нужна за по-голяма концентрация. А обикновено и музика слушат творчески, доброжелателни хора. Те са прекрасни събеседници, но твърде често са разсеяни и нали знаете какво става при разсеяните хора.

Сувенири, снимки, картички. Обикновено такива хора са доста сантиментални и склонни към самосъжаление. Но пък за сметка на това са отговорни и имат добра памет. Това е добре, особено където се изисква внимание към детайлите. Но това е и зле, защото в същото време са емоционално нестабилни и ако попаднат в трудна ситуация най-често допускат грешка. Това за дълго ги вади от релси. Ами така е при свръхчувствителните и сантименталните.

Всевъзможни чаши. Вероятно сте виждали подобна гледка - на бюро, под бюро, около бюро, за кафе, за чай, за нещо съмнително... Бъдете сигурни, че самият притежател на този битак има ниска самооценка сам за себе си. Обикновено е доволен на малко, мизерно малко.

Работното място - съвършеният предател

Женски дреболии. Лакове, флакончета, четка за коса, трудно е да повярвате, че е офис, а не моден салон. Всъщност притежателката отчаяно се нуждае от внимание и при това не само мъжко. Тя иска всички да я харесват и затова „целта оправдава средствата“. Обикновено вади тежката артилерия. Въпреки всичко тези дами успяват да направят кариера, но за съжаление са твърде неустойчиви към стрес. А стресът не прощава.

Та, какво е работното ви място?

Снимки: Corbis