Усамотяването на мъжа - нужда или бягство?


Понякога дамите се чудят защо половинките им изчезват за ден или два, защо не си вдигат телефона, защо не отговарят на хилядите съобщения и защо изобщо си позволяват да се крият от света и най-вече от тях.

Британско проучване отговаря на всички тези въпроси с помощта на анкета с участието на около 500 мъже от Острова.

Една от основните причини за мъжкото "бягство" е желанието за тишина и спокойствие. "Вместо да се правя, че слушам историите на партньорката си и да създавам допълнително напрежение във връзката ни, аз просто си вземам нещата и отивам на поход за няколко дни, през които дори ми домъчнява за нея", споделя анкетиран. Изглежда внезапното заминаване за кратко е добро решение за спасение от семеен скандал.

Усамотяването на мъжа - нужда или бягство?50% от британците смятат, че отделянето за кратко от интимната им партньорка им позволява да се успокоят и трезво да помислят върху ситуацията, която ги е накарала да "изчезнат" за малко.

Време за футболни мачове с приятели, пиене на бира в градинките и какви ли още не мъжки занимания също не са за подценяване. Мъжете не понасят забраните на жените до тях, които безцеремонно ги отделят от любимите им моменти в мъжка компания. "Понякога казвам, че отивам в командировка за почивните дни, а действително спя в дома на приятели, гледаме мачове и играем карти", признава друг от анонимните анкетирани.

Мъжете често се опитват да получат време само за себе си, не за да изневеряват на половинките си, а за да ги оценят като личност и да не натрупват агресия и напрежение помежду си, сочат резултатите от проучването.


Източник: БГНЕС


Вие как смятате - нужда или бягство е?