Езикът на тялото издава дали той ви харесва

Интересно му е да знае всичко за теб? Задава ли въпроси за вашите чувства и живота ви? Той полага усилия да ви изведе и да се увери, че се забавлявате добре? И най-важното – дава ли ви голяма част от най-ценното си притежание – времето? Ако да, значи страхотно, той определено иска да е с вас. Харесва ви и затова се опитва да се увери, че може да ви направи щастлива.

Когато човек е привлечен от друг, той / тя ще покаже определени знаци, които показват привличането му. Езикът на тялото, който показва, идва от подсъзнанието. Понякога се навежда към вас, докато гледате филм, той държи ръката ви, докато ходите, наистина е нервен, когато двамата разговаряте – това са знаци на езика на тялото, които тънко издават чувствата му към вас.

Езикът на тялото издава дали той ви харесва

По-долу интернет изданието „Лов Сутра” посочва знаци на езика на тялото, които биха могли да бъдат основен симптом дали той ви харесва:

Усмихва ви се

Когато вървите към него, усмихва ли ви се и ви посреща с цялата си любов? Ако забележите човек да ви се усмихва, това е доста добър индикатор, че ви харесва. Естествено е да се усмихвате на някой, който харесвате, но как да разберете дали това означава нещо повече? Опитайте се да забележите колко често той ви се усмихва. Ако той ви се усмихва много повече, отколкото би изглеждало нормално, вероятно ви харесва.

Стои близо до вас

Ако се чувствате сякаш човек се приближава твърде много, навлизайки в личното ви пространство, това може да е основен знак, че ви харесва. Ако човек винаги се приближава до вас, седи до вас или просто изглежда да изскочи където и да сте, това са все добри признаци, че той се интересува и се опитва да намери възможности да се доближи до вас. Обърнете внимание на разстоянието между вас, когато е наоколо. Ако е малко по-близо, отколкото трябва да бъде, вероятно те харесва.

Имитира вашия език на тялото

Хората са склонни подсъзнателно да отразяват огледално действията на онези, които чувстват особено близки. Ако човек имитира езика на тялото ви, това може да е ясен индикатор за интереса му, защото това означава, че вие сте единственият, занимаващ ума му. Опитайте да се наведете напред, да докоснете косата си, да отпиете глътка от напитката си или да опирате брадичката си върху ръката си. Ако човекът срещу вас ви харесва, той може да започне да копира вашите жестове, без дори да осъзнава, че го прави.

Поддържа продължителен контакт с очите

Ако човек осъществява контакт с очите с вас и го прави продължително време, дори само част от секундата по-дълго, отколкото би изглеждало нормално, той най-вероятно се интересува от вас. Случвало ли ви се е да хванете човек, който да ви гледа и той изведнъж да се обърне? Ако го хванете веднъж, това може да е просто съвпадение. Но ако това се случи повече от веднъж, има вероятност той да ви хареса. При условие, че не правите или носите нещо абсурдно или имате храна на лицето си, той вероятно мисли за вас.

Държи се сякаш му е неудобно близо до теб

Ако човек се държи нервно, изчервява се, зачервява се или сякаш му е неудобно във вашето присъствие – той вероятно ви харесва. Най-вероятно е нервен от желанието да направи добро впечатление. Ако той се смее на шегите ви, дори когато не са толкова смешни, това е добър знак, че ви харесва. Ако човек има склонност да се показва много около вас, той вероятно ви харесва и просто се опитва да привлече вниманието ви. Да кажем, че човек разказва шега или прави нещо смешно в група и всички наоколо започват да се смеят. Ако първо ви погледне, за да види реакцията ви, това е знак, че ви харесва, защото иска да се увери, че сте го забелязали.

Защитава ви

Ако човек ви харесва, той може да започне да ви предпазва. Може да ти подари яке, ако ти е студено. Или ако минавате през претъпкано място, той може да се позиционира пред вас, за да изтласка тълпата. Гледайте как един човек се държи около приятелите си или други момичета. Ако се отнася с вас по различен начин, това може да е знак, че ви харесва.

БГНЕС