Оранжеви храни за крепко здраве
Оранжевите храни имат прекрасни свойства, които намаляват риска от рак. Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни.
Редица изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините.
Морковите са пълни с Витамин А и забавят процеса на стареене. Те са отлична "храна за мозъка" .
Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени рецепти.
Сладките картофи съдържат много Витамин А, имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне.
Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака. Освен това съдържа 63% повече калий, отколкото бананите.
Източник: БГНЕС
Добавете вашия коментар към статията
Моля пишете на кирилица и с малки букви