Ноктопластика с гел - за красиви и здрави нокти


Какво представлява ноктопластиката с гел?
Гелът е еднокомпонентно средство за третиране на ноктите, което ги укрепва и насърчава растежа на естествени нокти. Приложен върху предварително подготвени нокти, продуктът действа лечебно на нокътната плочка под лека UVA светлина, оставяйки нокътя твърд, но гъвкав с естествен гланцов завършек.

Предлага се както в наситени цветове, така и прозрачен (без пожълтяване) и френски. Гелът може да се използва за покритие върху естествени нокти, за скулптуриране или само за върховете на ноктите, а може и да се прилага върху други системи за обработване на ноктите като акрил или фибро стъкло.
Гелът е без мирис и свободни изпарения, чиста система с малко прах, получен в резултат на минималната обработка, необходима преди и след прилагането.

Ноктите с гел са изключително естествено изглеждащи, гъвкави, без пожълтяване и устойчиви на разтворители. Този метод не уврежда естествените нокти и може да се използва за покритие на естествените нокти, само на връхчетата им или пък за скулптуриране на форми в къси удължители, които да помогнат за оформянето и капсулирането на здрави върхове на ноктите. Към техниката с гел може да бъде добавено и фибростъкло, когато е необходимо допълнително удължаване и изграждане или заздравяване на ноктопластиката.

Ноктопластика с гел - за красиви и здрави нокти  Ноктопластика с гел - за красиви и здрави нокти

Защо с гел?
Вашите ръце са визитната ви картичка, а ноктите са най-важната и забелязваща се част. Гелът е лидер във всички категории: здраве, издържливост, простота, лекота на отстраняване и др. Прозрачният гел е начин за третиране на ноктите, който ги заздравява и подсилва. Той се прилага върху предварително подготвени нокти и се изпича под UVA светлина. Така нокътя остава твърд, но гъвкав, с естествен лъскав завършек. Не се използва киселина, както при други видове ноктопластика и няма неприятни миризми. Ако се търси удължаване на нокътя, гелът се прилага върху предварително залепени удължители.

За направата на ноктопластиката се преминава през няколко основни стъпки:
- Премахване на лак
- Подготвяне на ноктите: избутване на кожичките, оформяне на ноктите и др.
- Дезинфекция и обезмасляване на ноктите: ноктите се почистват добре, така че да няма прах по повърхността им. Ако има останали частици прах или мазнина под поставения гел, той ще се надигне и ноктопластиката няма да издържи дълго.
- Поставяне на бондер – в края на подготовката за поставяне на гел може да се сложи специална смола за нокти (бондер), която служи за по-добро захващане на естествения нокът с гела.

Друго предимство на ноктопластиката с гел е, че тя може да се прилага на нокти с различни проблеми като например: нокти с разцепен слой, дълбоко нацепени нокти, нокти с надлъжни и с напречни бразди и други. При тези заболявания нито един друг метод на ноктопластика не е препоръчителен.

Ноктопластика с гел - за красиви и здрави нокти

Снимки: nogtiki.com