3D скулптуриращ гел за нокти - най-красивият и дълготраен метод за ноктопластика

Под влияние на стреса, липсата на витамини и други фактори, както и забързаното ежедневие – не всички дами успяват да поддържат здрави и красиви нокти. Това отдавна не е проблем, благодарение на методите за ноктопластика, които се предлагат във всяко козметично студио. Ако още не сте решили каква ноктопластика да си направите, ето информация за някои от най-разпространените начини, с които можете да направите ноктите си красиви.

Аквариумен дизайн – в аквариумният дизайн украсата се поставя в центъра на нокътя. Прави се рисунка с цветна акрилова пудра, добравят се допълнителни елементи като изкуствени камъни, брокат, кристали, а след това целия нокът се лакира с акрилово покритие, което му придава гладкост. Този дизайн е много удобен за всекидневна употреба, тъй като декорацията е запечатана, не пада, не потъмнява и покритието на ноктите е гладко.

3D скулптуриращ гел за нокти

3D скулптуриращ гел за нокти


Обемният дизайн се прави на изкуствен удължен или естествен нокът, отново с акрил (гел или прах). Върху нокътя се подреждат, предварително приготвени декорации от гел – цветя, листа, камъни и други. Този дизайн изглежда много красив, но за съжаление издържа само 2-3 дни. Подходящ е за сватба или други тържества като често е използван само за безименният пръст, за да се акцентира върху венчалния пръстен.

За да се постигне триизмерен ефект, при изграждането и проектирането на ноктите се използват специални материали и инструменти: акрил на прах, мономер, с умерени или бързи темпове на втрърдяване, четки, кристали, пайети, брокат, които допълват "скулптурата".

3D скулптуриращ гел за нокти

Ново понятие в ноктопластиката е 3D арт – при него се използват триизмерни гелове или така наречените "твърди гелове". Те позволяват създаването на триизмерни елементи от дизайна.

За разлика от акрилните гелове, които често се втвърдяват, преди дизайна да е оформен добре, новите моделиращи 3D гелове са много по-удобни за работа, оформянето става по-лесно и бързо, тъй като са по-пластични и не причиняват дискомфорт.

Друго предимство на новите гелове за моделиране е, че нямат неприятен мирис както акрилните и не дразнят кожата.

3D скулптуриращ гел за нокти

3D скулптуриращ гел за нокти

Каквато и ноктопластика да изберете, тя трябва да е съобразена със състоянието на Вашите нокти. За това ще Ви помогне вашата маникюристка, подбирайки най-трайният и щадящ метод, подходящ за Вас.

Снимки: www.nogtiki.com