Тайната на щастливия брак според актьора Майкъл Кейн


Майкъл Кейн е верен на жена си вече над 40 години въпреки изкушенията в киноиндустрията.

"В този бизнес, нон-стоп си обграден от красиви жени. Но аз си имам една такава и у дома! С Шакира се оженихме през 1973 година и продължаваме да се обичаме и до днес. Защото през годините винаги съм устоявал на изкушенията", твърди британският актьор.


Тайната на щастливия брак според актьора Майкъл Кейн


"Питате как е възможно? Просто е. Когато снимам, Шакира е винаги с мен, на всяка една локация. Е, как да се поддадеш на изкушенията в присъствието на жена си?", пита шеговито Кейн. "Но това не е цялата формула за щастлив брак. Същинската тайна е друга: отделни бани и тоалетни, за всеки един от съпрузите".

За 82-годишния Кейн бракът с Шакира е втори. В периода 1955-1962 година той е женен за актрисата Патриша Хейнс. От нея има син Доминик, роден през 1956 г., а от Шакира - дъщеря Наташа, родена през 1973 г. Кейн има два Оскара за поддържаща роля - първият за "Хана и нейните сестри" (1986), а вторият за "Правилата на дома" (1999).

Киноветеранът има и три Златни глобуса плюс две награди БАФТА.

Бащата на Кейн е бил портиер, а майка му - готвачка и домашна прислужница, което не е пречка за кралица Елизабет II да го удостои с рицарско звание през 2000 г. Това дава на Кейн право да носи титлата "сър", но само пред истинското си име - Морис Микълуайт.


Източник и снимка: БГНЕС