Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория

Fashion.bg » Мода и красота » Кожа

Кожа

Сияйната, здрава кожа е ключът към красотата

Сияйната, здрава кожа е ключът към красотата

Сияйната, здрава кожа е ключът към красотата. Слънцето може да се окаже опасно за добрия външен вид. Затова е добре да имате надеждна защита, когато се срещате с него...

Синьото небе, нежното слънце, което танцува по кожата – трудно бихме могли да си представим нещо по-освежаващо от един красив, топъл летен ден. За съжаление, обаче, опасностите дебнат на всяка крачка.

подробно...


 

Разширените пори – ефикасни методи за справяне с този проблем

Разширените пори – ефикасни методи за справяне с този проблем

Разширените пори са проблем, с който се сблъсква болшинството жени. Той е най-актуален когато се затопли времето и особено за притежателките на смесена и мазна кожа. Най-неприятното е, че те не само изглеждат неестетично, но и се явяват благоприятни места за размножаване на бактерии, което води до появата на пъпки. Порите много често стават по-дълбоки отколкото са били, пълнят се с подкожна мазнина и се замърсяват.

Най-проблемният участък обикновено е Т-зоната: нос, чело и под брадичката. За съжаление, типът кожа като цяло е генетично предразположен и да го променим е невъзможно. Съществуват временни решения на проблема с разширените пори, а също и специален метод, който помага за съхраняването на достигнатия ефект колкото се може по-дълго.

подробно...


 

Нека слънцето ни бъде приятел... и по-малко враг

Нека слънцето ни бъде приятел... и по-малко враг

Слънцето – топло, приятно и така важно за живота. Истинско удоволствие за възрастни и деца. Но тове е само едната страна на монетата: слънчевите лъчи могат да нанесат сериозни щети, особено на младата детска кожа. Най-добрият начин да я запазим здрава е надеждната слънчева защита с продуктите на Eucerin®. Защитните механизми на детската кожа са много по-слаби от тези при възрастните - роговият слой е по-тънък и защитната бариера не е напълно развита.

Освен това децата по-често са изложени на UV лъчи. Доказано е, че вредите, нанасяни от UV лъчите и многократните слънчеви изгаряния в детството, значително повишават риска от рак на кожата на по-късен етап.

подробно...


 

10 ефективни начина за почистване на кожата

10 ефективни начина за почистване на кожата

Предлагаме ви 10 доказали своята ефективност начина да се справите с разширените пори и неприятния мазен блясък на кожата.

1. Ензимен пилинг
Провежда се веднъж на 2-3 седмици по препоръка на лекар-козметолог. Върху кожата се нанася специален гел, който я подготвя за пилинга. Той се измива с вода, а след това за 20 минути се нанася маска-пилинг. След нейното отстраняване се прилага активно средство (ампула), което се подбира индивидуално. Следващият етап e нанасянето на дерморегулираща маска. Процедурата завършва с нанасянето на регенериращ антиоксидантен крем, а резултатът е гладка матова кожа и свити пори.

подробно...


 

Черноморските медузи предизвикват алергия

Черноморските медузи предизвикват алергия

Сезонът на отпуските е в разгара си, а плажовете са пренаселени от желаещи да се наслаждават на слънцето и морето. Не бива обаче да се забравя, че някои обитаващи морската вода организми, например медузите, са способни да ни причинят големи неприятности. Поради това не само мераклиите да се окъпят или да поплуват, но и сериозните любители на риболовния спорт, екипирани с водолазни костюми и харпуни, внимателно ги заобикалят. А медузите се носят на ята по повърхността на вълните, наподобявайки пулсиращ в различните нюанси на дъгата цветен килим.

подробно...


 

Хиалуроновата киселина - "Молекулярна гъба" за кожата

Хиалуроновата киселина - "Молекулярна гъба" за кожата

Както и цветята, кожата се нуждае от влага, за да не повяхва. Как да утолим жаждата й и да й върнем младежко излъчване? Един от най-ефективните помощници е хиалуроновата киселина.

подробно...


 

Хидратацията - Живителна влага за кожата

Хидратацията - Живителна влага за кожата

Водата, която е около 65% от човешкия организъм, е в основата на всички жизнени процеси. Нейното значение е огромно не само за живота, но и…за поддържането на красива външност. Съществуват много съвети – древни и най-актуални - как да използваме правилно и пълноценно този безценен природен дар. Някои от тях обаче, са стопроцентови заблуди.

От овлажняване се нуждае само сухата кожа. Суха и обезводнена кожа са две съвсем различни понятия. Недостиг на вода може да изпитва както сухата, така и мазната кожа, която обикновено се нуждае от овлажняване много по-често. Когато се опитваме да премахнем от кожата излишната мазнина, ние нарушаваме естествения й защитен слой, който поддържа нормалното ниво на влажност.

подробно...


 

Как да определите типа на своята кожа

Как да определите типа на своята кожа

За да използвате подходящите козметични продукти е необходимо да определите каква е Вашата кожа. Ето някои съвети:
Кожата ви е нормална ако
- само от време на време ви се появява акне и то единствено в зоната на челото, носът и брадичката
- кожата ви първо изгаря от слънцето и след това хваща тен
- около 10 минути след почистване, преди да се нанесе увлажнител, кожата е стегната

подробно...


 

Нощните кремове подмладяват кожата

Стремежът на човечеството към физическа красота е възникнал още в дълбока древност, а един от основните критерии за добрия външен вид е състоянието на кожата. Ето защо, за да бъде тя здрава, красива, опъната и за да се предпази от преждевременно увяхване или от различни заболявания, грижите за нея не трябва да се подценяват нито за миг. Това е валидно и в случаите, когато тя не страда от естетични дефекти и следователно не създава никакви козметични проблеми. Тези грижи не бива да се отъждествяват с епизодични хигиенни усилия, а да бъдат постоянни, системни и дори в буквалния смисъл на думата – денонощни. Именно от тази гледна точка козметичните средства могат да бъдат квалифицирани и като такива, които се прилагат през деня или през нощта.

подробно...


 

Изкуственият тен - Привлекателен загар без риск за здравето

Изкуственият тен -  Привлекателен загар без риск за здравето

Интересът към изкуствения тен през последните години завладя не само Америка, но и страните от Западна Европа. От какво се определя той? Тенът на кожата или слънчевият загар е нещо изключително модерно от много години. Той се харесва и се използва като аксесоар за тялото от хора с различни професии и на различна възраст. Да има тен е допустимо и за човек със спортна визия, и за този, който работи в областта на културата и изкуството. Въпреки всички статистики, че слънцето не е приятел на кожата и че предозирането му е вредно, тази мода продължава да е актуална. Затова бе разработена технология, която посредством билкови екстракти на водна основа предизвиква реакция в най-повърхностния слой на епидермиса, там, където са вроговените клетки. В резултат на реакцията с протеините, вроговените клетки се оцветяват.

подробно...


 

Снежнобяла грижа за кожата.

Снежнобяла грижа за кожата.

Искрящ бял сняг, чист леден въздух. Кой не би се впечатлил от подобен приказен пейзаж? Дори само светлината на зимното слънце захранва с енергия през този сезон. Най-накрая дойде време за излизане сред пухкав бял сняг. Подобно приключение е радост за цялото семейство. Вземете със себе си NIVEA Creme. Преди да потеглите намажете по малко NIVEA Creme по лицата и ръцете не всички. Старателно нанесен, той ще формира защитен слой, обгръщайки кожата като топлъл пуловер. Освен това NIVEA Creme служи и като блокер на студа. Така особено децата могат да се забавляват много повече време навън, докато правят снежни човеци или пък се пързалят с шейни.

подробно...


 

КАК да съхраним красотата и младостта на кожата

За тези от вас, които проявяват интерес към модерните anti-aging стратегии, публикувахме поредица от материали, в които подробно бяха обяснени отрицателните ефекти както на някои нездравословни навици (тютюнопушенето, злоупотребата с алкохолни напитки), така и на някои вредни фактори, съпътстващи цивилизацията (стреса) и предизвиквани от тях проблеми – например безсънието. За да имате обаче здрава кожа, трябва да познавате добре и другите й врагове. Именно тяхното елиминиране от вашето ежедневие ще ви позволи да се радвате по-дълго на нейната свежест и красота. Разбира се, да се подхранват надежди, че бръчките няма никога да се появят, би било равносилно на утопия. Но пък от друга страна трябва да е пределно ясно, че колкото по-екологичен стил на живот възприемете, толкова по-късно те ще ви споходят и толкова за по-продължителен период от време вие ще изглеждате по-млади и по-жизнени.

подробно...


 

Грижи за кожата през пролетта

Грижи за кожата през пролетта

Д-р Николай Подолешев – дерматолог, ВМА – София

Пролетта е сезон, който се характеризира с изключителна динамика на метеорологичните процеси. Резките промени на атмосферното налягане, температурата, влажността, силата на вятъра, слънчевата активност и др. се отразяват не само върху организма като цяло, но и върху кожата. Ето защо, тя се нуждае от специфични козметични грижи, които в максимална степен трябва да я предпазват от непрекъснато променящата се климатична обстановка. Специално внимание заслужават откритите участъци на кожата и на първо място на лицето, като трябва да се има предвид, че най-чувствителни са зоните около очите. Тяхната уязвимост е анатомично заложена и до голяма степен се дължи на значителната редукция на подкожната мастна тъкан.

подробно...


 

Грижи за кожата през зимата

Грижи за кожата през зимата

През зимата започват трудни дни за нашата кожа. Основните фактори, чието неблагоприятно влияние най-тежко се отразява върху нея, са студеният и сух въздух, често острият вятър, топлината в помещенията, засиленият прием на медикаменти (поради традиционно зачестяващите през този сезон настинки, вирусни и бактериални заболявания – грип, бронхопневмонии и др.), стресът, използването на неадекватни козметични средства, включително и подценяването на слънцезащитата и т.н. Специално внимание заслужава и по-силно замърсеният въздух. Климатът в нашите географски ширини благоприятства инверсиите, т.е. формирането в котловинните области на зони с понижено атмосферно налягане, които не могат да се преместват. Така се създават условия както за образуването на трудно разсейващи се мъгли, така и за натрупване на отработените автомобилни газове и производствени димообразни замърсители, известни като смог, които са богати на силно токсични и дори канцерогенни субстанции.

подробно...


 

Грижи за кожата през есента

Грижи за кожата през есента

Началото на есента е идеалното време за смяна на средствата за грижа за кожата, дори ако "летният" ви крем все още не е свършил и ви пасва идеално. Факт е, че след месец-два кожата до такава степен свиква с всекидневната козметика, че спира да реагира на полезните свойства. Затова кремовете за лице трябва да се сменят веднага щом усетите, че вече не можете да извлечете оптимален резултат от употребата им.
Какъв вид крем е най-добър за есенния сезон? С витамини. През лятото с помощта на разнообразните плодове и зеленчуци сте натрупали добър "вътрешен" запас от витамини. Сега е необходим и външен "допинг". Козметиците препоръчват при настъпването на студа (понижение на температурата до +5оС) да се смени овлажняващият крем с подхранващ.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече