Fashion.bg » Мода и красота » Шивашка индустрия

Шивашка индустрия

Поглед към еко модата - дрехи от соя

Поглед към еко модата - дрехи от соя

Компанията Xylem Clothing е един от малкото производители, изцяло насочени към еко модата и органичните материи. Облеклата им са красиви, елегантни и стилни като в същото време предлагат комфорт с органична дървесна тъкан.

Компанията използва едни от най-добрите естествени екологични влакна и създава натурални модели за динамичната съвременна жена. Целта е да се търсят и употребяват все повече органични продукти, които са възобновяеми и устойчиви.

подробно...


 

Специалност "Мода и мениджмънт в модата" във ВСУ "Черноризец Храбър"

Специалност "Мода и мениджмънт в модата" във ВСУ "Черноризец Храбър"

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” е най-младият университет в морската столица. През 2011 г. той навършва 20 години. ВСУ е единственият български университет, удостоен със специалните знаци за качество и признаване на образованието в Европа – ECTS Label и DS Label и издава Европейско дипломно приложение на всички завършващи бакалаври и магистри.

Катедра „Изкуства” към Архитектурен факултет включва специалностите: „Хореография – български народни танци”, „Хореография – съвременен танцов театър” и „Мода и мениджмънт в модата”. Изграден е и Академичен танцов театър с две творчески формации – Фолклорен ансамбъл и Балет за съвременна хореография.

подробно...


 

Какво е мерсеризиран памук и какви са неговите предимства?

Какво е мерсеризиран памук и какви са неговите предимства?

Мерсеризацията е вид обработка на най-висококачествения памук. Името на процеса, чрез който се получава мерсеризираната прежда, идва от името на британския химик Джон Мърсър, който го открива и патентова през 1851 г.

Мърсър открил, че ако прибави сода каустик или сярна киселина към памука, нишките набъбват и се изправят. Никой не се впечатлил особено от този факт, докато през 1890г. Хорас Лоу създал процес при който содата каустик била добавяна към преждата под голямо налягане, което добавило лъскавината заради която мерсеризираният памук е известен и до днес.

подробно...


 

Идеи за текстил за есен/зима 2012-2013 от Printsource

Идеи за текстил за есен/зима 2012-2013 от Printsource

Printsource е изложение, което е основен източник за новостите в текстила за основните производители в САЩ на дамски, мъжки и детски облекла. Наскоро Printsource публикува списък с топ 10 идеи за текстилни щампи за есен/зима 2012-2013. За всички български производители, които гледат напред и вече създават колекции за 2012 година се надяваме, че тази информация ще бъде изключително полезна.

подробно...


 

Качествени платове от Со-Ан за вашите колекции

Качествени платове от Со-Ан за вашите колекции

Со - Ан ЕООД е 100% българска фирма, която е основана през 1991 година под името ЕТ "Банко – Банко Мусабашев" гр. Хасково. През 2001 година името на фирмата се променя на Со- Ан ЕООД. Фирмата се занимава с директен внос на разнообразни еластични и нееластични платове и кожи от Турция.

Со - Ан ЕООД гарантира най-сполучливото съотношение между качество и цена във всеки момент на своите клиенти. Со - Ан е утвърдено име в бранша и една от водещите фирми в Хасково и страната.

подробно...


 

Кратък текстилен речник

Кратък текстилен речник

Тафта – блестящ, фин копринен плат, който се отличава със своята плътност, въпреки, че е тънък. На допир е шумящ и пада много добре, поради тази причина се използва най-често при булчинското и бално облекло.

Креп – няколко тъкани, съставени от сплитане, които са силно усукани преди тъкане, придавайки на плата значителна гладкост, гъвкавост и естествен блясък. Има много видове креп, включително марокански креп и креп жоржет.

подробно...


 

Как се прави... в Денил!

Как се прави... в Денил!

Избор на плат.
Първата и особено важна стъпка е изборът на материята – на пипане тя трябва да е мека и лека, приятна на допир, с фина сплетка, от естествени материали. Споменът от плата трябва да е като от прегръдка с любим човек – това е водещата концепция на Денил.
Производителите са хиляди, предложенията – неизброими. Денил работи с италиански, испански и турски компании, всички от висок клас.

подробно...


 

JOCKEY шокира света с първия мъжки слип

JOCKEY шокира света с първия мъжки слип

Представете си свят, в който боксерът и долният гащеризон са единственото мъжко бельо. Такъв е случаят до 1934, когато е създаден слипът Jockey® Brief. Тогава този нов артикул е иновационен, дързък, предизвикателен, дори скандален. През 2009 г. JOCKEY с гордост отбелязва 75 години от появата на слипа, който изцяло променя представата за мъжко бельо и продължава да доминира сред многообразието от стилове днес.

"JOCKEY е пионер и има редица иновативни въведения в своята 133 годишна история. Но най- значимо остава създаването и налагането на слипа", споделя Ед Емма от Jockey International, Inc.

подробно...


 

Завръщане към традицията - костюми по мярка

Завръщане към традицията - костюми по мярка

Русенската фирма ТОП МЕН, която изработва мъжки костюми с марката RICHMART започна да възражда индивидуалния подход при изработката на мъжкия костюм от времето, когато старите майстори са шиели дрехите според размера и желанията на клиента.

Така те помагат на мъжа да изглежда и да се чувства добре, като му предоставят костюм, създаден специално за уникалната му фигура, от избран от него плат, цвят и модел.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече