Най-много близнаци се раждат от майки на възраст между 35 и 39 години


Шансът да имате близнаци е по-голям след 35-тия рожден ден, казват експерти.

Най-много близнаци се раждат от майки на възраст между 35 и 39 годиниЖените на тази възраст обикновено вече имат стабилност с партньора и в кариерата, които са отлични предпоставки за създаване на семейство.

Ако отдавна сте заедно с половинката си, вероятно сте преминали през всички приключения и сте готови за най-голямото - семейството. Лошата новина е, че способността за зачеване е различна в началото и в края на 30-те години. С наближаването на четвъртото десетилетие живот, плодовитостта намалява. Специалистите съветват жените да не чакат твърде дълго и да забременеят около 30-те си години, особено, ако искат повече от едно дете.

Според тях предимствата на майчинството в началото на 30-те години са както финансови, така и практически в сравнение с майчинството при 20-годишните момичета - професионална реализация, финансови възможности, натрупан опит. Тези характеристики се съчетават с това, че на 30 жените са достатъчно млади и имат нужната енергия да се посветят на бебето и да издържат безсънните нощи.

Повечето експерти очертават границата за най-подходяща възраст за забременяване до 35-та година. В началото на 30-те шансовете за зачеване започват да намаляват постепенно, което е основният недостатък на късната бременност.

Най-голяма вероятност жената да роди близнаци има, ако забременее между 35-та и 39-та си година. Това се дължи на хормоналните промени в женския организъм, заради които тя започва да отделя повече яйцеклетки, които могат да бъдат оплодени.


Източник и снимка: БГНЕС