Яжте бадеми, за да се предпазите от главоболие

Яжте бадеми, за да се предпазите от главоболиеОсновната съставка на обезболяващите хапчета – сацилин, се съдържа в някои видове ядки като бадемa.

Главоболието нерядко е причинено от стрес, умора и напрежение в организма. Шепа бадеми e естествен аспирин, но с още по-продължително действие. Главоболието обикновено започва от тила. Причинява слаба концентрация и раздразнителност. Затова специалистите често го наричат симптом, а не заболяване.

Лекарите препоръчват да преборите главоболието с естествени методи като медитация, пиене на повече вода, почивка и подходяща храна. Бадемите са бърз и ефективен начин да победите болката по напълно природен начин. Те съдържат голямо количество сацилин и магнезий, които са много важни за притока на кислород и хранителни вещества в организма. Това помага на мускулите да се отпуснат. Ядката може да се яде сурова или да се остави да престои една нощ във вода и да се прибави към различни ястия.

Любопитна информация за бадемите:

Те спомагат за изхвърлянето на вредния холестерол от организма. Съдържанието на витамин В прави бадемите много полезни за построяването на клетките и нормалното им функциониране.

Бадемите съдържат магнезий, калий, фосфор и калций. Съчетанието на тези вещества превръща бадемите в полезна храна за всеки, който има проблеми със сърдечно-съдовата система.

Ако редовно консумирате бадеми, ще сте много по-спокойни и сънят ви ще се подобри. На децата се дават по пет бадемчета дневно за по-бърз растеж.

Ако работите с мозъка си, бадемът ще го подкрепи с високото съдържание на фосфор.

Пушачите, които ядат бадеми, помагат на стомаха си да понижи киселинността на стомашния сок и така се борят срещу гастрити и язви.