Как да повлияем на пола на бебето?


Според някои теории е напълно възможно двойката да влияе върху пола на бебето чрез сексуалните тактики и начина си на хранене.

Ново изследване показва, че майките, които искат момче трябва да наблягат на храните, богати на калций и натрий. Учените обясняват, че полът на детето се определя в момента на оплождането, в зависимост от сперматозоида, който носи или женски X-, или мъжки Y-хромозоми. Ако яйцеклетката се оплоди от женски сперматозоид, то жената зачева момиче, и обратното.

Така че, за да имате бебе с желания от вас пол, можете да увеличите сперматозоидите с желания хромозом и съответно да намалите тези с нежеланите хромозоми, сочи едно от проучванията.

Ако често правите любов, очаквайте син. Сперматозоидите с Y-хромозома са дребни и подвижни, но не са така издръжливи като женските, които обаче са по-бавни.

Ако правите секс два дни преди узряването на яйцеклетката, се зачеват момичета, а сексът по време на самата овулацията често води до раждане на момче.


Как да повлияем на пола на бебето?


Според британски експерти, шансовете за раждане на момче са по-големи, ако жената дълго време не може да забременее. До този извод достигнали след изследване на 5 000 родители, на които отнело повече от година да заченат дете. 58% от тях се сдобили с момчета. При всяка следваща година в опити за зачеване, двойката увеличава вероятността да има момче с 4%.

Препоръчително е, жените, които искат да имат дъщери, да правят секс 2-3 дни преди овулация.

Ако пък сте съгласни с теорията на учените, че храната също влияе на пола на бебето ви, наблягайте на калий и натрий за момче и магнезий и калций за момиче.

Ако приемете, че овулацията настъпва на 14-тия ден от цикъла на жената, двойките, които искат син, трябва да се въздържат от секс 3-4 дни преди това, за да увеличите концентрацията и подвижността на сперматозоидите. Така ще заченете по време на овулация или ден по-рано.

Двойките, които искат момичета могат да се въздържат само два дни преди овулация, защото женските сперматозоиди са много по-издръжливи.


Източник: БГНЕС