Мъжете с по-дълбок и жените с по-висок глас са по-привлекателни за противоположния пол


В продължение на десетилетия учените смятат, че жените се тълпят около тихите типове мъже заради сдържана и мистериозна натура. Ново изследване показва, че именно тази черта е най-добрият признак за мъжественост.

Една жена изговаря средно три пъти повече думи за един ден от един мъж. Когато една дама срещне мъж, който говори много, го смята за женствен и по-малко привлекателен. Господата, които използват кратки думи и говорят лаконично, са по-атрактивни, защото изглеждат по-мъжествени. Тихите привлекателни мъже имат също така по-дълбок глас, подобно на актьора Джордж Клуни.

Канадски учени са изследвали кой вид глас, употребени думи и детайли са считани за най-привлекателни от противоположния пол. Хората са привличани от приятели и колеги, които имат познати гласове. Предпочитат подобния акцент, интонация и тон на собствения им глас.


Мъжете с по-дълбок и жените с по-висок глас са по-привлекателни за противоположния пол


Мъжете с по-дълбок и жените с леко по-висок глас са по-привлекателни, защото се предполага, че имат съответно по-голямо или по-малко тяло.

"Гласът е изключително гъвкав инструмент, който използваме да създадем своята идентичност. Много малко неща в нашия глас са непроменими, затова предпочитанията ни надминават формата и размера", обяснява д-р Моли Бейбъл от Университета в Британска Колумбия в Канада.

Тя е записала гласовете на 30 доброволци. Всеки участник е трябвало да оцени "привлекателността" на другите с от едно до девет. Всички доброволци са от западната част на Америка и имат относително еднакъв акцент.

Най-привлекателни са хората с гласове, познати в средата на човек. Много предпочитани са "задъханите" женски гласове като на Мерилин Монро. Задъханият глас с по-тънки гласни струни подсказва младост и здраве. Хриптящите гласове показват, че човекът има хрема, уморен е или пуши, което го прави непривлекателен.


Източник: БГНЕС