Как влияе бельото на усещането за женственост и сексапил у дамите?


Ново проучване на университета в Лестър, Англия дава интересен поглед към това как дрехите могат да определят женствеността. Изследването обаче отива малко по-навътре (буквално) разглеждайки как различните видове бельо, а не толкова връхните дрехи, влияят на усещането на жената за собствената и женственост.

Въпреки че бельото обикновено е скрито под дрехите, авторите твърдят, че за жената, която го носи, то може да е от ключово значение за чувството и за сексапилност.

Екипът е интервюирал жени - от млади майки до учени, от състезателки по ръгби до пенсионерки - относно типа бельо, който обикновено предпочитат и факторите, които им вляят когато пазаруват бельо за себе си.


Как влияе бельото на усещането за женственост и сексапил у дамите?Не е изненадващо, че младите ръгбистки предпочитат "сладко" бельо. Жените, които са по-високо в служебната йерархия, предпочитат бельо, което е по-скъпо и съответства на деловия им стил на обличане.

Оказало се, че изборът на бельо, по-скоро се предопределя от индивидуални характеристики като личен вкус, възпитание, социална среда и професионален статус, отколкото от визията на самото бельо - колко дантела има или колко плът показва.

Авторката на проучването Кристина Саузи казва също, че "отговорите предполагат, че жените подбират бельото си по начин сходен на този, по който подбират и останалите си дрехи".


Анкетата също така обърнала внимание и на ролята на бельото за усещането за женственост у жените. "Повечето жени казват, че избират бельо, което ги кара да се чувстват комфортно спрямо етапа от живота си или ситуацията, в която се намират. Жените искат да се чувстват секси, когато са с партньора си или дори, когато са сами вкъщи, защото искат да повишат усещането си за женственост", допълва Саузи.

Кристина казва, че точно като носенето на грим или епилирането на краката, бельото е още един "инструмент" жената де се почувства секси.

Проучването показва обаче, че посланието, което получаваме от медиите за това кое е секси, не е непременно правилно. Бельото, което обикновено се приема за по-изкусително е доста мъничко, разкриващо много, предимно червено или черно на цвят и трудно за обличане. "Идеята е да носите нещо секси за любимия си. Но истината е (както стана ясно от анкетите), че това, което мъжете мислят за секси не е непременно това, което за жените е секси".

Може да се окаже, че подарък скъпоструващо, изрязано и неудобно бельо (само защото го носят Ангелите на Victoria's Secret, а те определено са секси!), направен от мъж към дамата на сърцето му, може по-скоро да влоши, а не да вдъхнови усещането и за сексапил. "Когато мъжът иска да купи бельо като подарък за приятелката или съпругата си, той трябва да избере такова, което ще и пасва и ще я кара да се чувства удобно, а не да залага на стереотипа - изрязано, дантелено и неудобно. Това в крайна сметка ще накара жената да се чувства много по-комфортно в собственото си тяло (а съответно и по-секси!) отколкото нещо дантелено и причиняващо и дискомфорт. Бельото е специално заради чувството, което оставя у жената и усещането на тялото и за комфорт, когато го носи, а не защото е типът рекламиран от медиите като "секси", допълва Кристина.


* Предлагаме ви да си сложите най-удобното бельо, слънчевото настроение, широката усмивка и уверени в себе си да направите деня си прекрасен!