Денят на влюбените не е много, много -
но не е и чак толкова!


Много хора искат Денят на влюбените да бъде съвършен, без проблеми и непредвидени обстоятелства. Идеята за перфектен празник почти винаги се оказва разрушена, а голяма част от хората, почитащи Свети Валентин изпадат в депресия.

"Унищожители" на деня на влюбените могат да бъдат всички най-обикновени неприятни преживявания, например да нямаш с кого да излезеш, или пък партньорът да забрави за празника, друг неприятен развой е той/тя да закъснее или въобще да не се появи.

Ето няколко причини, заради които да не се натъжавате много, ако нещата не минат точно по план в Деня на влюбените:


1. Денят на влюбените трае буквално един ден.
Не е изненада, че след 14 февруари идва 15 февруари, Свети Валентин е отминал и бързо ще бъде забравен. Дори и да не ви е било особено весело на този ден, защото не сте имали среща, 15 февруари само може да ви накара да се чувствате по-добре.


2. Никой не прекарва празника толкова добре, колкото другите си мислят.
Едва ли някой прекарва празника като по филмите. В повечето случаи е неловко, дори забавно или смешно.


3. Ако сте обвързани, годишнината ви е много по-специална от деня на Свети Валентин.
Свети Валентин се отбелязва от почти всички, но вашата годишнина е ваш собствен празник, на който да покажете на любимия колко много държите на него.


Денят на влюбените не е много, много - но не е и чак толкова!4. Бонбоните на следващия ден са с голямо намаление.

Преди празника всички магазини са задръстени с най-различни бонбони, шоколади и сладки сърца, всички бързат да купят подарък по случай Свети Валентин, но никой не си дава сметка, че след 14 февруари има големи намаления на шоколадовите изделия, виното и дори цветята.


5. Ако нямате среща, спестявате пари.
Ако нямате среща на Деня на влюбените, спестявате пари за вечеря, изненади и подаръци. Не е ли по-добре да купите подарък за себе си?


6. Ужасната среща на Свети Валентин след време се превръща в забавен спомен.

Източник: БГНЕС