Бретонът настрани отива на всяка подстрижка

Омръзна ви да се подстригвате по един и съм начин всеки път? Искате промяна? Подстрижете си бретона настрани. Това е една много различна прическа, постигната с малко отрязване на косата. Ще ви дадем няколко съвета как се носи този тип подстрижка и какви са нейните преимущества.

Има различно оформяне на бретона в зависимост от случая и дали искате вечерна или ежедневна прическа.

Бретонът настрани при дългата коса:

Асиметричният дълъг бретон изглежда невероятно, особено ако имате дълга коса. Този вид прическа прави лицето да изглежда по-леко. За постигането на този стайлинг е нужно нанасянето на гел за коса, докато косата ви е все още влажна. След това с помощта на плоска четка сушите бретона в обратната страна, на която искате да стои. Това добавя повече обем. Останалата част от косата можете да начупите или да изправите. Този избор зависи единствено от вашите предпочитания.

Бретона настрани отива на всяка подстрижка Бретонът настрани отива на всяка подстрижка

Бретонът настрани при коса със средна дължина:

Обикновено косата със средна дължина върви с всякакъв тип бретони, но страничният се оформя по-лесно. За да постигнете желания ефект веднага след измиването на косата нанесете стайлинг продукти по ваш избор и оформете бретона с помощта на сешоара отново в обратната посока. След това използвайте преса за коса и леко извийте края на бретона към външната страна, за да не ви пречи на очите. Останалата част от косата можете да изправите или извиете с краищата навън.

Бретонът настрани отива на всяка подстрижка Бретонът настрани отива на всяка подстрижка

Бретонът настрани при късата коса:

При късата коса има два варианта на преметнат настрани бретон. В единият случай бретонът е по-дълъг от косата, а в другия скрива челото. И двете прически придават стил и елегантност. За постигането на екстравагантната визия са ви нужни плоска четка и преса за коса. Бретонът трябва да бъде идеално гладък, което се постига с помощта на пресата за коса и подходящите стилизиращи продукти. Интересен акцент може да постигнете като експериментирате с кичури в ярък цвят като лилаво или розово.

Бретона настрани отива на всяка подстрижка Бретонът настрани отива на всяка подстрижка

Дано сме ви били полезни и да почерпите вдъхновение от казаното до тук.

В края на краищата независимо от всичко не забравяйте да полагате нужните грижи за косата си особено в студените дни и се доверете на вашето усещане за стил.