Професионални грижи за косата в домашни условия

Професионални грижи за косата в домашни условияНяма нищо по-хубаво от това да излезете от фризьорския салон с перфектно оформена прическа. Предлагаме ви няколко съвета как косата ви да изглежда така и в домашни условия. Това са няколко простички стъпки, които ние жените често усложняваме и ефекта, който се стараем да постигнем остава невидим.

1. Започнете с чиста коса - добрите шампоан и балсам са в основата на всяка прическа. Когато нанасяте балсама се стремете това да става от средата на косъма до краищата. В противен случай косата ви ще се омазнява повече.

2. Сушенето и стилизиращите продукти - винаги, когато е възможно не намесвайте сешоара. Заменете го с със суха кърпа за коса. Не забравяйте, че стилизиращите продукти са вашия верен помощник за добра прическа. Ако все пак ще подлагате косата на някаква термична обработка, т о нанесете спрея за термозащита. Не нанасяйте продуктите в корените.

3. Правилната употреба на сешоара - винаги използвайте накрайника, който насочва топлата струя. Когато го махнете топлия въздух се разсерйва на различни посоки и по-бавно сухите косата си, което до известна степен я изтощава допълнително. Също така я прави по-хаотична и оформянето на някаква прическа става по-трудно.

4. Изсушете с помощта на кръгла четка - много е важен изборът на четка. В момента на пазара изборът е огромен, но трябва да прецените кой модел ще оформи най-добре прическата и ще е с най-удобен захват. Разделете косата на по-едри кичури и захванете с фиби. Започнете от най-долния пласт на косата, като с помощта на четката опъвайте кичура докато не се получи желания от вас ефект. Топлата струя от сешоара оформя косата и леко я завива в края. Ендна наистина стилна прическа направена в домашни условия.

5. Последни щрихи - след като сте подредили косата е време да я фиксирате за по-дълъг ефект. Перфектната комбинация е да нанесете спрей за блясък в краищата и лак за коса по дължината.

Не забравяйте, че може да не се получи от първия път перфектно. Както при всичко така и тук колкото повече практика натрупвате, толкова повече ще ви харесва резултата и ще ви отнема по-малко време. Бъдете търпеливи.