Влюбеният мъж се познава по... позата

Светлана Видинска

Толкова ти се иска да четеш като отворена книга мъжа, по когото си падаш. И да си сигурна, че той иска теб и точно теб. Но за съжаление възпитанието не ти позволява да питаш, а и понякога той е толкова сдържан и непроницаем. И все пак езикът на тялото го издава, дори повече, отколкото сам иска да признае. От теб се иска малко повече знания в областта на психологията и вече ще знаеш всичко, което те интересува. Че даже и повече. Разположението на ръцете, позата на краката, обръщането на главата, дори и начина, по който стои вършат издайническата си роля и даже си наясно с всяко едно от настроенията му.

Ръце в джобовете
Зад привидно нехайната поза стои мъж, който по правило е лидер в отношенията, в секса също. Въпреки, че обича заиграванията, двусмислените намеци са повече от красноречиви, че те очаква. Трябва да оставиш инициативата в ръцете му, защото цялото му поведение казва: ще правиш това, което искам. А в повечето случаи той ще свири първа цигулка. Понякога ще изпълнява ролята и на диригент - просто дава знак, че всичко е приключило. Жестоко, нали? Но това е положението. Палците сочат надолу - като при гладиаторите.

Влюбеният мъж се познава по... позата

Внимавай накъде сочат върховете на обувките!
Ако забележиш, че стои с ръце на бедрата на разстояние от теб, знай, че не иска да бъде в интимна обстановка с теб точно сега. Ако върховете на обувките обаче са обърнати към теб като седите, поведението му казва, че той те притежава, че си заета и другите мъже да се махат. И наистина мисли, че си му нужна единствено ти. Забележиш ли тази поза, значи определено ти е провървяло - той е в състояние да изпълнява капризите ти. Но внимание, ако отместиш поглед от него, цялата магия на притежанието ще изчезне.

Влюбеният мъж се познава по... позата

Виж ме!
Съществува и друг, малко по-сложен начин да разбереш иска ли те наистина. Спомни си когато харесаш мъж, как сресваш косата си, как се променя тембъра на гласа ти, как слагаш най-красивите си бижута. Ами същото прави и той - докосва често вратовръзката, оправя си ризата или тениската, прокарва ръка по косата си. Просто се вълнува и в същото време ужасно му се иска да те впечатли, че даже и успява!

Влюбеният мъж се познава по... позата

Най-важното: устните!
Толкова му се иска да те целуне! Докосва с палци устните си - сигурен знак, че иска да привлече вниманието ти към тях и в същото време ясен намек какво би направил с твоите. Можеш или да приемеш този начин на ухажване или просто да го игнорираш - зависи само от теб.

Само ти!
На срещата, която си чакала цяла седмица, внезапно той те притиска към стената, обгърнал те с ръцете си като ограда от целия свят. Поздравления, твоите мечти да бъдеш с него вече започват да се сбъдват! Мъжът в тази поза демонстрира, че си негова по най-влюбения и красив начин. Обвитите ръце създават вашия нов, малък свят - само за вас и ако това не те плаши, значи човекът е правилен, мястото е правилно, светът е прекрасен, а животът май вярно е цветя и рози.

Влюбеният мъж се познава по... позата

Разсъбличащ поглед
Определено не може да се сбърка с никой друг. Излъчва покана за любов, като с поглед милва тялото. Дори когато те държи за ръка, леко я притиска или говори в ухото ти, а сексолозите твърдят, че това е една от най-ерогенните зони при жената. Цялото му тяло се стреми към теб, а това вече е тежката артилерия. Може и да устоиш, но това пък за какво?

Влюбеният мъж се познава по... позата

Снимки: Corbis