Първата среща - притеснителна и за двата пола

Веселка Петрова

Първата среща - притеснителна и за двата пола

Ако сте ужасно притеснени от предстоящата ви първа среща с потенциалния обект на вашите желания, бихме искали да ви дадем малко факти, които да ви успокоят:
- около 30% от хората признават, че преди среща треперят от нерви;
- 8% от мъжете са бъркали името на жената, с която са на среща от притеснение;
- 2% са били толкова изнервени, че буквално са си оплитали краката и са се спъвали или са падали на земята;
- около 15% от представителите и на двата пола заекват или губят дар слово по време на среща;
- 31% от дамите споделят, че се изчервяват и изпотяват, което допълнително увеличава и без това огромното им неудобство и ги кара да се чувстват още по-некомфортно.

Независимо от пола, възрастта, социалния статус, професията, постиженията, знанията и уменията, които има личността, в деликатната сфера на емоциите всички сме неопитни, защото не ни управлява разума, а чувствата. Това може и да не ви се стори много успокояващо. Но всъщност е. Не сте само вие! На всеки се случва! Съвсем нормално е, когато някой ни вълнува, ние да искаме да се представим пред него в най-добрата си светлина и от прекалено старание да се случи някой гаф.

Първата среща - притеснителна и за двата полаПросто се усмихнете! Това е. Каквото и да е станало – дори да сте си излели супата върху най-новата рокля – важно е как ще реагирате, а не какви са обстоятелствата. Шеговитото: "В магазина дали ще приемат роклята обратно, ако им представя касовата бележка?" би разсмяло и двама ви и можете да продължите вечерта по-спокойни, тъй като вече се е объркало каквото е имало да се обърква. А и вие не сте приказен герой, а реален човек, така че не можете да сте идеален/идеална. Ако партньорът е подходящият няма да се уплаши от несъвършенствата ви – напротив – ще се влюби в тях.

И все пак как да се успокоите преди самата среща?
- 33 % от господата споделят, че си позволяват едно-две питиета за кураж;
- повечето от дамите пък прекарват часове пред огледалото, залагайки на обезоръжителен външен вид, който да излъчва самоувереност.

Ще се радваме и вие да ни споделите вашите „малки тайни“ преди първа среща :)