Стоп на есенната депресия!

Светлана Видинска

След горещия, чувствен блус на лятото… След спомена за отпуската, морето, дългите топли вечери на откритата тераса с любимото кафе и онова невероятно усещане на безгрижност може би ви е станало тъжно, нали!

А междувременно е дошла есента. Също цветна, богата и щедра. Така че откъде накъде да си разваляте настроението и да посягате към сивите и скучни дрехи в гардероба. Та есента е прекрасна и има толкова много преимущества и хиляда причини да се радвате на всичко, за което се сетите. Например...

Пазарувайте

Точно сега е моментът да подновите гардероба си с някоя и друга есенна дрешка. Може да прегледате последните модни линии, но може и да си направите собствена есен, защо не! Твърде е възможно да ви хрумнат нови оригинални хрумки, с които буквално ще зашеметите приятелите си.

Стоп на есенната депресия

Запишете курс

По стар навик септември ви връща в ученическите години. Въпреки всичко там си беше доста хубаво, поне през ваканциите, нали! Но този септември може да учите точно онова, което ви харесва - чужди езици, бизнес, даже танци ако щете. Важното е да учите нещо ново, интересно и от което няма да бягате от час. Може би само мъничко.

Стоп на есенната депресия

Релаксирайте на макс

Вярно, че отпуската остана в миналото, но почивните дни не са се свършили. Не са обходени всички кътчета, не са посетени всички галерии и още толкова други неща не сте видели. Ами значи сега им е времето. Вземете възможно най-доброто от пъстрото кадифе на есента. Помислете колко много забавления предлага най-щедрия сезон – карайте колело, пускайте хвърчила, направете си пикник или романтична фотосесия.

Стоп на есенната депресияСтоп на есенната депресия

Връщайте се към спомените от лятото

Преживявайте ги отново и отново. Гледайте снимките и даже оставете в мобилния или на компютъра най-добрите от тях и когато рутината на делника ви притисне, просто ги разгледайте отново с усмивка и любов.

Стоп на есенната депресияСтоп на есенната депресия

Създайте уют

Не е достатъчно само да грабнете прахосмукачката и да направите генерално почистване. Това е уморително и скучно занимание, но ако проявите творчество, може да преобърнете целия си дом и го превърнете в нещо ново, удобно и красиво. Може би сте чакали есента точно защото сте имали нужда от промяна у дома - точно както лятото е променяло вас. С малко повече фантазия домът ще се усмихне, благодарен за новия пухкав килим, който купихте специално за него. А защо не - и онази симпатична ваза за есенни клонки…

Снимки: Corbis