9 мита за мъжете

Светлана Видинска

За мъжете се носят какви ли не легенди – някои забавни, други не толкова, но истината често се оказва съвсем различна. Затова нека теглим чертата на някои от най-популярните женски заблуди.

9 мита за мъжетеМит първи. Мъжете са силният пол. Възможно е, но само в древността. Днес можеш да си могъщ,  без да се налага да ставаш от креслото – стига да знаеш това-онова. Все пак сме във века на технологиите! Мускулите  в този случай играят почти декоративна роля. Да не говорим какви жени мъжкарани има. Като нищо ще нанижат на щангата 150 кг или с перфектен удар ще нокатуират нищо неподозиращия самовлюбен самец.

Мит втори. Мъжете са по-добри шофьори от жените. Съвременният Адам прекосява каменната джунгла на 21 в. силен като ягуар – ако кара такъв, или безмилостен като носорог – ако управлява джип. Докато за жената автомобилът е просто начин да пътуваш удобно. Дори няма да позеленее от завист, ако колата й не вдига над 200 км/час.

Мит трети. Мачовците не плачат. Наистина ли – я да видим какво е това, дето тече от очите им, когато любимият отбор е размазал съперника или пък  ако сте надраскали бронята на скъпоценната му кола! Мъжете също си поплакват и това не ги прави по-малко мъжествени, освен ако не се превърнат в ревльовци - тогава Бог да им е на помощ!

9 мита за мъжетеМит четвърти. Джентълмените предпочитат блондинки. Този въпрос е доста спорен и затова мъжът е истински щастлив, когато може да опита чара на всяка  - блондинка, брюнетка, рижа или каквато там се появи!

Мит пети. Мъжете не обичат шопинга. Дали! Ако го влачите по безброй магазини, задавайки му несвързани въпроси като “Дебела ли съм в тази рокля”, може и да закрещи от нерви, но ако го водите да си купува нов мотор, кола или някоя друга екстра ще видите какво значи “загори тенджера”!

Мит шести. Мъжете не клюкарят. Защо ли ако мъж ви разкаже как са се напили компанията или как шефът е свалил секретарката, това се нарича дружеска беседа, но ако жена го направи, я наричат клюкарка!

Мит седми.  Мъжете са слабо емоционални. Да, ама кой ги е направил такива – още в детска възраст са му казвали: “Шшт! Момчетата не плачат! Дръж се като мъж!” А после жените се чудят защо не се прехласва по малкото коте и не иска да му вика „писи-писи“! Истината е, че мъжете изпитват силни емоции и чувства, просто правят всичко по силите си, за да не ги показват.

9 мита за мъжетеМит осми. Главното за мъжа е леглото. Но той директно ще го отрече. По-скоро би заявил, че се опитва да разбере тънката ранимост на женската душа, и то когато  в камината пламти огън, навън е мразовито, отворена е бутилка първокласно вино и до леглото са само две крачки!

Мит девети. Може да се живее и без мъже. Разбира се, но тогава защо се изтезаваме с диети, защо се мъчим на високите токчета и ревниво се гледаме в огледалото при всеки удобен случай! Може и да не ни се иска, но с мъжете животът си е доста по-пълен, по-готин и по-истински. И си е сто процента забавление!

9 мита за мъжете