7 теми-табу за бившия

Светлана Видинска

Ако имате нова връзка, последното, което й трябва са сантименталните спомени за предишната. Каквото и да е имало, оставете го в миналото - и добро, и лошо. Може би сегашният ви възлюбен иска да знае повече за времето преди да бъдете заедно. Не му изповядвайте всичко, колкото и изкусително да ви се струва. Има някои граници, които не бива да доближавате. Може да ги съберем в 7 изречения-табу.

7 теми-табу за бившия

“Той бе всеобщ любимец“
Едва ли новият Ромео ще бъде очарован да чуе това, след като самият той иска да бъде обект на ухажване не само от ваша страна, но и от всичките ви близки и роднини.  

7 теми-табу за бившия“При него всичко е ОК“
Това говори, че продължавате да се интересувате от бившия. Вярно е, че много разделили се двойки поддържат контакти, но защо е нужно да ги навирате в очите на новия си приятел.

“Тук съм била с него“
Това е повече от неуместно - новият иска да ви заведе някъде, където да имате само ваши спомени и изведнъж го фрасвате с новината, че вече сте били там и сте си прекарали страхотно... с друг.

“А това ми е подарък от него”
Не позволявайте да ви се изплъзне от езика дори на шега. Вие какво, намеквате колко щедър е бившият, независимо дали става дума за диамантен пръстен или най-обикновено плюшено мече. Помислете какви чувства ще събудите в него.

“Ние планирахме…”
Стоп. Каквото и да сте планирали така или иначе не се е случило, тъй че защо внасяте допълнителен дискомфорт у партньора ви. Ако толкова ви се планира, нахвърлете смело новите си идеи и премълчете за старите.

“Той се биеше за мен”
Вероятно е бил лошо момче, а сегашният е романтичен до скъсване и ако очаквате от него да се хвърли в ръкопашен бой, за да се докаже като герой е глупаво. Въпреки, че романтиците го правят.

“Той бе добър (лош) в секса“
Е, това е най-тъпото, което може да направите. Никой мъж не обича сравнителния анализ в леглото. Ако навлезете в тази тема, много скоро може да се сдобиете с още един бивш. Наистина ли искате това?

7 теми-табу за бившия