Как да подберем правилния цвят на косата

Теодора Денева

Прическата - това е много важна част от имиджа на всяка уважаваща себе си жена. С прическата може лесно да се промени цялата визия до неузнаваемост. Затова трябва да внимаваме когато сменяме цвета на косата си, защото много дами първо се боядисват, а после се замислят дали това е било най-добрият избор. Често се случва да си харесаме някой цвят и просто да си го купим, казвайки си "ами пък каквото се получи". Как да подберем правилния цвят на косатаАко например естественият цвят на косата ни е рус, но сме си взели цвят черно, със син отенък, то е възможно косата да придобие определено нежелан зелен нюанс. Вярно е, че на някои и зелена коса ще им стои добре, но все пак нека не рискуваме.

Преди да боядисате вашата коса, първо добре помислете. Ако сте със светлозлатист цвят на кожата, то можете да опитате червените нюанси или ярките цветове. Единствено не се превръщайте в блондинка с платинено руса коса, защото този цвят може да ви добави няколко години в повече. Можете да експериментирате и в кафявата гама. Тя може да ви придаде повече свежест и младост, да скрие несъвършенствата или просто да внесе някакъв приятен вкус. Как да подберем правилния цвят на косатаАко се осмелите да добавите някои червени или медни оттенъци, то ефектът ще се увеличи многократно. Не е желателно обаче жените със златиста кожа да боядисат косата си в медно, защото така кожата започва оптически да придобива един странен, червеникав отенък.

Дамите със светла кожа и светли очи могат много лесно да се превърнат в блондинки. Този цвят би им придал свежест и младост, а нали точно в това се стремят повечето жени. С този цвят на кожата можете също да се опитате да се превърнете в огнена господарка, която бързо ще плени мъжките сърца, боядисвайки се в огнено червено. Как да подберем правилния цвят на косатаТози смел цвят обаче трябва да бъде в хармония с вас, защото в противен случай би ви донесъл вътрешен дискомфорт, а не целите това, нали?

Безспорно се открояват онези дами, които имат мраморно бяла кожа и тъмни очи. Те могат кардинално да променят своя външен вид, като почти всяка промяна би била с положителен ефект. На тези прекрасни творения на природата би им стояла перфектно черна коса, на която може да се предаде и малко синкав оттенък. На този тип жени биха отивали и медните нюанси, както и по-пепелявите цветове, които са неприемливо решение за останалите типове кожа.

Ако първо помислите какъв цвят точно да изберете, а после пристъпите към действие, то вероятността от гаф е значително по-малка.

Как да подберем правилния цвят на косата