Да си необвързана... Всъщност, не е чак толкова лошо

Няма човек, който някога да не се е чувствал самотен. Вървейки по улицата срещаш влюбени двойки, които се гледат в очите с оня блясък... Чудиш се кога ще се случи и на теб това вълшебство... Продължаваш по улицата и виждаш старци, вървящи едва - едва, но... хванати за ръка.

Да си необвързана... Всъщност, не е чак толкова лошоЗавладяна от мисълта за тези щастливи двойки, нерядко продължаваш да поддържаш връзка, която от самото начало ти се струва безсмислена, но въпреки всичко продължаваш да излизаш с този човек, страхувайки се от самотата и надявайки се, че любовта ще се появи по - късно. В един момент се оказва, че се чувстваш самотна, макар че всъщност не си.

В други случаи се впускаш в краткотрайни авантюри само, за да избегнеш задълбочаването във взаимоотношенията, страхувайки се от това да не бъдеш наранена и самотата тогава да е още по – ужасяваща.

Нужно ли е обаче всичко това?

Да си необвързан има своите предимства, които обаче можеш да видиш едва след като създадеш семейство и свободното време остане скъп спомен. Много малко хора могат да оценят плюсовете на това да разполагаш с цялото свободно време за себе си. Често бързаме да намерим своя партньор, да създадем семейство и деца... Никой не си дава сметка обаче, че... семейството се създава с идеята да си обвързан с един човек за цял живот.

И точно, защото изборът на партньор е от такова голямо значение:

Може би точно сега е моментът, в който да си изясниш от какво точно имаш нужда в една връзка, за да не се окаже по – късно, че си направила погрешен избор.

Може би точно сега е времето, в което да използваш всяка свободна минута, за да посетиш интересни места, да се срещаш с различни хора, да обърнеш внимание на външния си вид, да отделиш време за личностното си израстване...

Ето няколко идеи с какво да запълниш времето си, докато Го срещнеш:

Да си необвързана... Всъщност, не е чак толкова лошо***Поддържай външния си вид – изпробвай различни прически, поддържай стилен маникюр, обновявай гардероба си постоянно.

***Излизай редовно с приятелките си. Това е нещо, което след като създадеш семейство започва да се случва все по – рядко поради липса на време.

***Организирай екскурзия с най – добрата си приятелка, на която да посетите различни забележителности, които винаги си искала да видиш.

***Посещавай нощните барове и се забавлявай с пълна сила.

Да си необвързана... Всъщност, не е чак толкова лошо***Излизай с различни по характер мъже /но бъди достатъчно благоразумна, за да не си навлечеш неприятности/. Определи кой тип ти допада най – много.

***Запиши курс, който ще ти помогне да се справяш по – добре в работата си. Ако си мечтала да рисуваш, свириш на музикален инструмент, да се научиш да танцуваш латино танци или просто искаш да развиваш своето хоби, сега е моментът затова.

И ето какви привилегии имаш, докато си сама, които след като създадеш семейство липсват почти изцяло:

Да си необвързана... Всъщност, не е чак толкова лошо*** В почивните дни можеш да се излежаваш до късно без да ти се налага да мислиш за закуска, обяд и вечеря / Но доста по – късно ще разбереш каква привилегия е всъщност това/ .

***Можеш да включиш телевизора в три през нощта без да пречиш на никого и без никой да ти прави забележка затова.

***Излизаш с приятелки / приятели без да имаш и бегла представа кога ще се прибереш вкъщи.

***Можеш да минаваш със сандвич или салата за вечеря за неопределен период от време.Да си необвързана... Всъщност, не е чак толкова лошо

***Току що закупената скъпа дреха ще се отрази неблагоприятно само на твоя бюджет.

***Разполагаш с достатъчно време, за да се отдадеш на своето хоби дотолкова, че дори да го превърнеш в своя професия.

Необвързаността е ценно време за теб самата, в което спокойно можеш да търсиш и направиш възможно най – добрия избор на партньор за теб.

Това е времето, в което да подредиш живота си и мислите си така, че когато се появи подходящият да си достатъчно самоуверена, достатъчно уравновесена и помъдряла, че да създадеш заедно с човека до себе си чудесно семейство.

Да си необвързана... Всъщност, не е чак толкова лошо