10 признака, че си влюбен

10 признака, че си влюбенСлучвало ли ви се е да се замислите дали наистина сте влюбени в някого или това е просто само едно моментно увлечение. Питате се по какво да познаете кога стрелата на Купидон е пронизала сърцето ви? Специалисти направиха списък с десет от най-ясните симптоми на болестта, наречена любов.

1. Отваряш очи сутрин и виждаш образа на любимия. През целия ден се вторачвате в телефона, очаквайки неговото/ нейното обаждане.

2. Помниш всеки детайл – кое е последното нещо, което е направил, което ти е казал и как те е погледнал.

3. Вече не е проблем да ставаш рано за работа и дори се събуждаш преди да е звъннал будилникът. Началникът ти вече не е онзи тиранин, който те кара да работиш по осем часа на ден. Това също показва, че си попаднал в любовната клопка.

10 признака, че си влюбен4. Усмивката не слиза от лицето ти. Вървиш по улицата, усмихвайки се, поздравяваш учтиво дори непознатите на улицата или махаш весело на шофьорите в колите.

5. Романтичните комедии стават сред любимите ти жанрове в киното - дори най-любимият. Изведнъж Сандра Бълок се превръща в любимата ти актриса, "Титаник" е последният филм, който си гледал, а книгата "Ромео и Жулиета" стои на нощното ти шкафче.

6. Нямаш апетит. Отслабваш без да си се опитвал. Все пак е добре да слезеш на земята – само на любов не се живее.

10 признака, че си влюбен7. Чувстваш се страхотно, не намираш нито една дреха в гардероба, която да ти стои зле.

8. Животът ти прилича на Бродуей. Всичките ситуации, в които попадаш ти напомнят на сцени от мюзикъл.

9. Не ти се излиза на срещи с приятели и предпочиташ да прекараш цялата вечер на дивана в прегръдките на твоя любим.

10. Предпочиташ да прекарваш времето си с него/нея, вместо с приятелите си. БГНЕС