Полезните свойства на среброто и сребърната вода


Полезните свойства на среброто и сребърната вода Всеки може би знае, че в човешкото тяло се съдъръжа сребро в големи количества. Например, в някои тъкани, съдържанието на сребро достига 20 микрограма на 100 грама суха материя. Най-много сребро се съдържа в мозъка, в ядрата на нервните клетки, в жлезите на ендокринната система, в ретината и костите.

Този минерал е необходим за нормалното функциониране на всички органи и системи, има обновяващ и подмладяващ ефект върху кръвта и оказва благоприятно влияние върху хода на физиологичните процеси в организма, лимфоцитите, червените кръвни телца, увеличавайки процента на хемоглобина. Среброто се изразходва като участва в обменните процеси на организма и за неговото възстановяване са необходими допълнителни постъпления отвън.

Според изследвания, дневната нужда на човек от сребро е 88 микрограма. Тя може да се набави чрез ядене на краставици, зеле, копър и чрез пиене на сребърна вода с концентрация 0.030 мг/л. Изключителната полезност на сребърната вода е доказана още от древни времена, когато хората са използвали сребърни съдове за съхранение на водата, за да остане тя свежа. Среброто притежава бактерицидни свойства, които се появяват дори в най-ниската концентрация на метални йони във водата, което е достатъчно да гарантира унищожаването на повече от 260 вида болестотворни бактерии, вируси и гъбички.
Употребата на сребърна вода е особено препоръчителна през пролетта и есента, тъй като тя ефективно предпазва от настинки и вируси. През лятото, тя подсилва организма в борбата срещу стомашни, бактериални инфекции без развитие на дисбактериоза.

Полезните свойства на среброто и сребърната вода Бактерицидният ефект на среброто зависи от физическите и химическите условия на околната среда и поради това, то трябва да се приема в премерени количества, според нуждите на организма.

Един от безопасните начини за приемане на сребро е приемането на колоидно сребро. Това е антибактериален продукт, приложим за въздействие на много видове бактетии и дрожди. Колоидното сребро е наистина безопасен естествен лек за много болести, безвреден за хората, животните, растенията и всички многоклетъчни организми. Неговото приложение може да бъде както вътрешно, така и външно. Разтворът на колоидното сребро не е токсичен дори и при големи количества на дозиране (5 г. на кг. тегло).

Сребърната вода може да бъде закупена от аптеките, но вие можете да си направите такава и в домашни условия с чешмяна вода. Необходим ви е сребърен прибор, който да поставите в туба с минерална вода – така ще пиете пречистена вода, с антибактериални свойства. Според някои специализирани източници обаче, предозирането със сребърна вода би могло да окаже негативен ефект върху организма. За това е препоръчително сребърната вода да се приема до 20 дни, след което да се направи почивка.