Маникюр за сватбения ден

Маникюр за сватбения ден Светлините на прожекторите са насочени към Вас. Вие сте ослепителна и всеки Ви наблюдава с интерес. Вие сте перлата на деня, а самият ден е Ващия сватбен ден! Трябва да положите перфектни грижи за ръцете си сега, тъй като всички погледи ще са насочени към Вас.

Идеята за красив маникюр започва с грижата за кожата на ръцете. Това важи съответно с пълна сила и за най-важният ден от живота на една жена – нейната сватба. Едва ли би имало смисъл от изискан маникюр, декорации на ноктите или ноктопластика, ако ръцете не са в безупречен вид. Още повече, че в съвременното ежедневие ръцете на жената са изложени на постоянен стрес, напрежение и много работа. Очевидно е, че те заслужават много внимание, не само всеки ден, а и особено преди сватбения миг. Преди да се пристъпи към оформянето на ноктите и тяхната декорация, препоръчително е да се обърне внимание на кожата на самите ръце. Tя трябва да бъде защитена от вредните UV лъчи и да бъде предпазена от тях с подходящ крем или лосион. Друг е въпросът, че кожата трябва да е хидратирана и ексфолирана.

Маникюр за сватбения ден За сватбен маникюр са подходящи вариантите на френския маникюр или ноктопластиката. Ноктите преди самата процедура трябва да са идеално почистени и сухи.

Ако сте предпочели ноктопластиката като вариант за сватбения ден, трябва да знаете, че ще Ви е необходимо известно време, за да свикнете с нея. Не е удачно да си я направите в денят на "голямото събитие". За това седмица преди тържеството посетете Вашият маникюрист. По този начин в деня на сватбата ще се чуствате удобно и комфортно. Ако не сте свикнала да сте с дълги нокти - не правете ноктопластиката си прекалено голяма, защото има опасност да счупите някой нокът при невнимание или удар. А дори и по-къси, ако ноктопластиката ви е направена както трябва, ноктите ще изглеждат чудесно, нищо, че ще са по-малки.

Самата декорация и лакиране на ноктите е препоръчително да се направи в деня преди сватбата. Така ще избегнете възможността декорацията на ноктите да бъде повредена. Ако желаете можете да направите декорация на ноктите на краката си. И помнете - задължително е тя да бъде еднаква с тази на ръцете. Най-модерният за момента метод е покритието на нокътя с акрил /акрилен прах/, който дава възможност за релефна украса, вградена декорация , както и здравина. Колкото до формата на нокътя, все още е актуално френския тип оформяне, въпреки, че от няколко сезона се опитва да се наложи заоблената и дори заострена форма. Ако се спрете на вариант за ноктопластика с гел, трябва да знаете, че с този начин нокътя не се запечатва и не се попречва на развитието на му.

Маникюр за сватбения ден Класическият начин на лакиране на ноктите за сватбения ден е в бяло или в много леки нюанси на розово, или блед цвят корал, прасковено, бледо лилаво.

Ноктите може да бъдат украсени с различни декорации или камъчета, за които можете да се консултирате с Вашия маникюрист.

Никой друг маникюр не може да бъде по-съвършен и по-стилен от френският! А и той си остава класика в сватбения ден. С неутралният френски маникюр ноктите винаги изглеждат чисти и здрави, без значение на колко години сте или какъв е случая. При него формата на нокътя е квадратна или полуквадратна. В краят му се нанася бял или брокатен лак, а по цялата повърхност – безцветен или телесен . За сватбеният ден е подходящ и т.н. китайски маникюр. При него краищата на ноктите се оцветени в един цвят, а останалата част – в друг, комбинацията може да се спази в съответствие с цветовете, подходящи за сватбения ден. На границата между двата цвята се рисуват различни фигурки - цветя, орнаменти и др.

Ако предпочетете вградената декорация - това е най-новото в областа на маникюра. Дава огромно разнообразие на цветове и форми. С тази технология могат да се правят повърхностен и релефен дизайн на ноктите, например цветя, които се моделират и стоят релефни върху нокътя или такива, които са вътре в него и изглеждат триизмерни. Всичко това е много модерно за незабравимият Ви ден.

Маникюр за сватбения ден Маникюрът вече не е новост за силния пол. Младоженецът също има нужда от него, защото все пак и неговите ръце са на показ. Добре почистените и оформени мъжки нокти придават изисканост на ръката, на която след броени часове ще заблести венчалната халка. Така че няма да сбъркате, ако отведете с Вас в салона за красота и Вашата половинка.

Но ако все пак държите на естествените си нокти и не намирате за необходимо да посетите маникюрист за сватбения ден, съветвам Ви да положите малко грижи за тях и за ръцете си няколко месеца преди сватбата. Ако поне два пъти в месеца посещавате специалист, това ще спомогне ноктите Ви да растат силни и да изглеждат добре. Гарантирам Ви, че няколко такива процедури ще ви накарат да се чувствате много добре. И така – вече сте с изискан, поддържан и свеж вид на ръцете, ноктите ви са ослепителни и всички са в очакване на вашето заветно "Да"! Успех!

Рени Мазникова, www.renikosa.com