Kawaii маникюр от Япония


Kawaii маникюр от Япония Японската култура е широко известна със своята уникалност. Има някои елементи от нея, които са трудни за възприемане от останалите нации. Един от тези елементи е явлението "kawaii".

От 1970 г. насам сладкото и симпатичното (на Японски kawaii, което буквално значи „прекрасен”, „обичен” ) е станало неизменен аспект от японската поп кулура, развлечения, дрехи, храни, играчки, дизайн на нокти и маникюр, поведение и маниери.

Японският дизайн в маникюра е преди всичко в kawaii стил. Момичешката сладост на този тип маникюр не е нито проява лош вкус, нито на предизвикателност – ноктите са винаги сладки, прекрасни и детински. Ето защо японската култура по отношение на дизайна на маникюра е една от най-пъстрите и разнообразните в света. Дизайнът отразява богатата фантазия на японските маникюристи, които използват широка гама от бижута, пера, мъниста и други декорации, да не забравяне и калиграфията върху ноктите, както и смесването на цветовете.

 Kawaii маникюр от Япония Kawaii маникюр от Япония

 Kawaii маникюр от Япония Kawaii маникюр от Япония

Маникюристите в Страната на изгряващото слънце са се опитали да създадат триизмерни удължители за нокти, използвайки камъчета, бижута и други декорации заедно със скулптурираща пудра, поставени върху изкуствените нокти.

Те използват техники на отделно ръчно боядисване или със спрей върху удължители от акрил, които след това се поставят на истинските нокти.

Не става въпрос за френски маникюр или обикновените акрилни нокти, които сме свикнали да виждаме често. Това е от 3 до 5 сантиметрово удължяване на нокътя след края на пръста. Японците дори са създали цяла гама аксесоари, с които хората да си помагат, докато носят сладките удължители за нокти (примерно специални отварачки за кутийки с безалкохолно).

Kawaii маникюр от Япония

Kawaii маникюр от Япония

3D дизайна в японският маникюр се прави с бързо поставяне на субстанция, подобна на боя (смес), върху нокътя и оформянето и в желаната форма преди да изсъхне. При създаване на по-сложни дизайни, като цветя, всяка част се прави предварително, отделно от останалите, а след това всички се слагат заедно върху удължителя за нокти и се залепват.

Kawaii маникюр от Япония

Kawaii маникюр от Япония

Снимки: cosmetics-zone.blogspot.com