Женският допир прави мъжа по-сигурен


Женският допир прави мъжа по-сигурен Едно женско докосване кара мъжете да се чувстват по-сигурни и да поемат повече рискове. Това показва ново проучване, публикувано в списание Psychological Science.

Учени от Университета в Алберта, проведоха изследвания в някои казина и откриха, че едно женско потупване по гърба подтиква мъжете да поемат повече рискове и да залагат повече пари, отколкото, ако само разговорят с въпросната дама.

Според учените, причината за ефекта на женското докосване е свързана с обичта и грижите, които мъжете са свикнали да получават от своите майки още от детството. Майчините ласки създават чувство на привързаност и спокойствие. Участниците са били тествани, за да се види дали са готови на по-големи рискове, например да заложат повече пари на хазартна игра. В началото на експеримента всички те били поздравени от мъже и жени с леки докосвания по рамото или ръкостискания. В края те били помолени да оценят кога са се почувствали най-защитени. Ефектът на докосване по гърба бил по-силен отколкото този при ръкостискане. .

Учените установили още, че допирът на жена влияе на възрастните мъже по същия начин, както и на кърмачетата, карайки ги да се чувстват по-силни и да поемат повече рискове. /БГНЕС